Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και ουσιαστικές αυξήσεις στον δημόσιο τομέα

Nα λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των δοκιμαζόμενων κατοίκων των πληγεισών περιοχών ζήτησε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η Ε.Γ. του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας εκφράζοντας παράλληλα την οδύνη της για την απώλεια των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους όσοι υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές και καταστροφή των περιουσιών τους. Παράλληλα τα μέλη του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ δήλωσαν ότι θα δώσουν δυναμικό παρόν στη ΔΕΘ ζητώντας ουσιαστικές αυξήσεις στο δημόσιο τομέα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Μ. Τζιατζιάς “μετά από μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο, η νέα κυβέρνηση άρχισε να δίνει το στίγμα της για το πού και πώς θα κινηθεί την επόμενη τετραετία στους τομείς που ενδιαφέρουν τον Έλληνα εργαζόμενο (μιλάμε για τους τομείς της οικονομίας , της εργασίας και της κοινωνικής πολιτικής).

Καταρχάς θεωρούμε ως θετικό το γεγονός ότι μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, αυξάνεται ο μισθός των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάτι το οποίο αποτελεί ένα βήμα προς την κανονικότητα, διότι η μη ύπαρξη αυξήσεων όλο αυτό το διάστημα ήταν η απόλυτη στρεβλότητα.

Οι αυξήσεις οι οποίες προτείνονται όμως, δεν έχουν καμιά σχέση με τις προσδοκίες και τις πραγματικές ανάγκες των Δημόσιων Υπάλληλων. Τα προβλεπόμενα 70 ευρώ αύξηση, δηλαδή λιγότερο από 45 ευρώ καθαρά, δεν θεωρούμε ότι λύνουν κανένα πρόβλημα και ούτε φυσικά είναι η προσδοκώμενη αύξηση, η οποία διαμορφωνόταν από τις προεκλογικές εξαγγελίες τις κυβέρνησης.

Με βασικό πρόβλημα την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα τα 20 ευρώ για το 1ο παιδί, δηλαδή 15 ευρώ καθαρά, ή τα 50 ευρώ για το 2ο παιδί (37 ευρώ καθαρά) δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δεν δίνουν καμιά προοπτική για αύξηση της οικογενείας. Είναι ποσά κάτω από οποιαδήποτε λογική αντίληψη μπορεί να υπάρχει όσον αφορά τόσο το θέμα της βοήθειας της οικογενείας, όσο και του ζητήματος της υπογεννητικότητας.

Τα επιδόματα για τις θέσεις ευθύνης δίνονται χωρίς να έχουν υπάρξει προηγουμένως κρίσεις στο σύνολο του Δημοσίου- ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- ώστε να υπάρχει και αντικειμενική κατανομή.

Η αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης από 0,15 ευρώ στα 0,20 ευρώ είναι θετική, μόνο που τα 0,20 ευρώ δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το πραγματικό κόστος της μετακίνησης ανά χιλιόμετρο.

Η αύξηση των χιλίων ευρώ στο αφορολόγητο δεν αλλάζει το γεγονός ότι το βασικό αφορολόγητο στον Δημόσιο Υπάλληλο είναι τα 8.668 ευρώ ,ο οποίος συνεχίζει να είναι ο βασικός φοροδότης του Ελληνικού κράτους.

Όταν ο πληθωρισμός του 2022 ήταν 10% και του 2021 ήταν 5% αυτές οι αυξήσεις οι οποίες προβλέπεται να δοθούν, είναι έξω από οποιαδήποτε αντίληψη σύγκλισης σε ένα μισθό αξιοπρεπούς διαβίωσης και αντιμετώπισης των σημερινών οικονομικών αναγκών.

Με φιλοδωρήματα των 40 και των 45 ευρώ δεν ζει αξιοπρεπώς το 2023 ο μη επιδοματούχος Δημόσιος Υπάλληλος, υπογράμμισε ο κ. Τζιατζάς προσθέτοντας ότι η ΑΔΕΔΥ ΖΗΤΆ οι καθαρές μισθολογικές αυξήσεις αντί για 3,5-6% που είναι σήμερα, να εναρμονιστούν τουλάχιστον με τον περσινό πληθωρισμό, στο 10%”.





Source link