Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αγριεμένοι στα νοκ άουτ οι Αμερικανοί


 

Η ήττα από την Λιθουανία “ξύπνησε” τους αστέρες των Ηνωμένων Πολιτειών, που έπαιξαν με το πόδι στο… γκάζι και “εξαφάνισαν” τους Ιταλούς, των οποίων επικράτησαν με 100-63 για τα προημιτελικά του Mundobasket 2023.

Άτυχη στάθηκε η Ιταλία, που βρήκε “πληγωμένη” την Αμερική σε νοκ άουτ παιχνίδι και το σύνολο του Στιβ Κερ δεν έδειξε έλεος, πραγματοποιώντας την πιο εντυπωσιακή του εμφάνιση μέχρι τώρα στη διοργάνωση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Έτσι, η Team USA επιστρέφει σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια το 2019 στα γήπεδα της Κίνας, ενώ οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν με άσχημο τρόπο την καλύτερή τους πορεία, μετά το Mundobasket της Αθήνας το 1998.

Ο αγώνας

Καλύτερο ξεκίνημα για τους Ιταλούς στο παιχνίδι, κάτι για το οποίο είχε ευθύνη ο Τονούτ, που με τρεις πόντους και δύο ασίστ, έφερε το αρχικό 6-4 για την ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτζέκο. Ωστόσο, η πίεση στη συνέχεια τους οδήγησε σε κακές επιλογές στην επίθεση και πλήρωσαν την αστοχία τους. Οι Αμερικανοί σταδιακά κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ, βρήκαν χώρους, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και η διαφορά προήλθε από την ευστοχία τους στα μακρινά σουτ και τις δεύτερες επιθέσεις που είχαν. Τέσσερα τρίποντα και έξι επιθετικά ριμπάουντ για την Team USA και κάπως έτσι βρέθηκε στο +10 (24-14) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Μπορεί η Ιταλία να μπήκε συγκεντρωμένη, με σκοπό να ελέγξει το ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως αυτό κατέληξε να είναι εφιαλτικό για τους “ατζούρι”, που είδαν τη διαφορά να ξεφεύγει επικίνδυνα. Ο Μέλι δεν μπορούσε μόνος του να αντιμετωπίσει τους παίκτες του Στιβ Κερ κοντά στο καλάθι. Έτσι αναλώθηκαν σε επιθέσεις από το τρίποντο και δεν τους βγήκε σε καλό, καθώς είχαν 0/11 στη δεύτερη περίοδο. Επιπλέον, δεν κατάφεραν να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας των Αμερικανών, που έτρεξαν ένα σερί 13-0 και πήγαν στο +23 (41-18) στο 18′, πριν κλείσει το ημίχρονο στο 46-24.

Στο δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι με τον τρόπο που έπαιζαν οι αστέρες του ΝΒΑ, αλλά και την ψυχολογία που απέκτησαν μετά το εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν με 4/4 τρίποντα και μαζί με τους δέκα πόντους του Μπρίτζες στο ίδιο διάστημα, η διαφορά πήγε στο+28 (62-34), ενώ ακολουθήσε ένα σερί 11-0 για το 73-36 στο 26ο λεπτό. Οι Ιταλοί είχαν μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα, ωστόσο η άμυνα των Αμερικανών χαλάρωσε, καθώς έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στο θέαμα. Χαρακτηριστικό για την εικόνα του παιχνιδιού το 37-20 της τρίτης περιόδου.

Έτσι, το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, με τους δύο προπονητές να κοιτάζουν μέχρι το βάθος του πάγκο και να βάζουν στο παιχνίδι, όσους δεν είχαν χρησιμοποιήσει. Παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξε και το μόνο αξιοσημείωτο στο τελικό 100-63 ήταν πως η Ιταλία κέρδισε την τέταρτη περίοδο με επιμέρους σκορ 19-17.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 24-46, 44-83, 63-100

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης.//ΜΠ.



Source link