Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αγιά Λάρισας: Τον συνδυασμό του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρουσίασε ο Αντ. Γκουντάρας

Με αναφορά στους επαγγελματίες του Αγιοκάμπου, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου για κατάληψη αιγιαλού με ξαπλώστρες ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Αγιάς και εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Γκουντάρας στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

«Η Αγιά ζει σήμερα την παράνοια των αποτελεσμάτων του τέρατος της ελληνικής γραφειοκρατίας», σημείωσε ο κ. Αντώνης Γκουντάρας. «Επαγγελματίες των παραλίων – πρόσθεσε –  αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και συλλαμβάνονται με αυτόφωρη διαδικασία, γιατί ενώ έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για τη χρήση της παραλίας από πέρυσι, οι υπηρεσίες της ΕΤΑΔ («Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.»)  δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους απαντήσουν μέχρι το τέλος σχεδόν της καλοκαιρινής περιόδου. Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου για παραχώρηση αιγιαλού και να αναπτύξουν στην παραλία ομπρέλες και ξαπλώστρες. Παρά το γεγονός ότι γνωστοποίησαν στην  Κτηματική Υπηρεσία του Ν. Λάρισας τόσο τις αιτήσεις που υπέβαλαν στην ΕΤΑΔ όσο και τα τραπεζικά παραστατικά πληρωμής του καθορισμένου από την εταιρεία του Δημοσίου μισθώματος, παρά το ότι η Κτηματική Εταιρεία του Νομού μας  γνώριζε ότι η ΕΤΑΔ καθυστέρησε στην αποστολή των συμβάσεων μίσθωσης τη στιγμή μάλιστα που εισέπραξε τα μισθώματα και την εγγύηση, η Κτηματική Εταιρεία ξεκίνησε διαδικασίες για την αποβολή τους, τους χρέωσε υπέρογκα πρόστιμα και διέταξε τη σύλληψη τους, επειδή «τόλμησαν» μετά από πολύμηνη αναμονή να τοποθετήσουν στα τέλη Ιουλίου ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε  να δουλέψουν για να ζήσουν».

Ο κ.Γκουντάρας ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού του, επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου υλοποίησε ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή το πρόγραμμα του 2019, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον πρωτογενή τομέα, τασσόμενος ο ίδιος στο πλευρό των αγροτών, δηλώνοντας ότι «οι αγρότες δεν έχουν καμία σχέση με τους μεσάζοντες».

Μίλησε για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το δήμο Αγιάς και κατέστησε σαφές ότι ο συνδυασμός του δεν εκπροσωπεί την ελίτ και τα συμφέροντα αλλά το λαό του δήμου της Αγιάς. Έδωσε έμφαση την ενότητα και παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του, λέγοντας ότι είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, νέα πρόσωπα, που θα δώσουν το στίγμα τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου Αγιάς.





Source link