Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ήττα για τον ελλιπή Ολυμπιακό


 

Στο περιθώριο της μεγάλης γιορτής για την απόσυρση της φανέλας του Βασίλη Σπανούλη, οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν με 57-50 από την Αρμάνι Μιλάνο, σε ένα φιλικό παιχνίδι που διήρκησε τρεις περιόδου, καθώς οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες.

Αρκετά άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στα πρώτα τρία λεπτά κατάφεραν να σημειώσουν μόνο από ένα καλάθι η κάθε μία. Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβασε ένταση στην άμυνά του και σε συνδυασμό με την αστοχία της Αρμάνι, που έμεινε για επτά λεπτά χωρίς πόντο, κατάφερε να “χτίσει” μία διαφορά. Ο Γουόκαπ πήρε άριστα στη δημιουργία, όπως και οι Πίτερς, Λαρεντζάκης στην εκτέλεση και κάπως έτσι οι “ερυθρόλευκοι” έτρεξαν σερί 16-0, φθάνοντας στο 18-3 λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, που έκλεισε με το σκορ στο 20-9.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν ξανά με το πόδι στο… γκάζι. Η εμφάνιση του Παπανικολάου στο παρκέ και η επιστροφή του Γουόκαπ στο παιχνίδι, έφερε τη διαφορά και πάλι στο +15 (29-14) για τους γηπεδούχους. Η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε ένα κακό επιθετικά διάστημα του Ολυμπιακού και μείωσε 29-24 στο 18’, ευστοχώντας σε ελεύθερα μακρινά σουτ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο και η δεύτερη περίοδος έκλεισε στο 37-29 με τρίποντο του Κάνααν.

Εμφανέστατα πλέον, η Αρμάνι είχε το μομέντουμ του αγώνα, κάτι που εξαργύρωσε περνώντας για πρώτη φορά στην αναμέτρηση μπροστά στο σκορ στα μισά της τρίτης περιόδου. Με μπροστάρηδες τους Πάνκγος, Σιλντς και Μίροτιτς, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 9-0 και βρέθηκαν στο 42-41, πριν ο Γουόκαπ ευστοχήσει σε τρίποντο και δώσει ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 44-42. Όμως, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ξεμείνει από λύσεις και δίκαια οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα έφθασαν στη νίκη με 57-50, έχοντας καθοριστικό τον Χάινς στο φινάλε με βοήθεια και στις δύο άκρες του παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 37-29, 50-57

Νίκος Μπιντέλας



Source link