Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έφυγε από τη ζωή ο Ρίτσαρντ Ρομάνους

Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους, γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών στη Σκιάθο, όπου έμενε μόνιμα.

Ο Ρομάνους, Λιβανέζικης καταγωγής, εδώ και χρόνια ζούσε στη Σκιάθο, την οποία θεωρούσε πηγή έμπνευσης για να γράφει βιβλία. Είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Σκιάθου, μαζί με τη σύζυγό του, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στο skiathoslife.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η καριέρα του

Μεταξύ άλλων, ο Ρίτσαρντ Ρομάνους έπαιξε στο «Mean Streets» του Mάρτιν Σκορσέζε και έδωσε τη φωνή του για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων του Ralph Bakshi, «Wizards» και «Hey Good Lookin».

Υποδύθηκε τον Ρίτσαρντ Λα Πένα, τον πρώην σύζυγο της Τζένιφερ Μέλφι σε τρία επεισόδια της σειράς «Sopranos» από το 1999 έως το 2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1999 συνέγραψε τη χριστουγεννιάτικη ταινία «If You Believe» μαζί με τη σύζυγό του, η οποία ήταν υποψήφια για βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου από την Ένωση Σεναριογράφων.

Λιβανέζικης καταγωγής, γεννήθηκε στο Μπαρ του Βερμόντ, έζησε στο West Hartford του Κονέκτικατ και το 1964 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Xavier με πτυχίο στη φιλοσοφία, προτού σπουδάσει υποκριτική με τον Lee Strasberg στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη.

Το 2011 δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του, Πράξη III (Εκδόσεις Aιώρα, Αθήνα και Εκδόσεις Αρμίδα, Λευκωσία) και το πρώτο μυθιστόρημα Χρυσαλίδα (Εκδόσεις Αρμίδα). Έναν χρόνο μετά, η Πράξη ΙΙΙ μπήκε στη λίστα για το Διεθνές Βραβείο Βιβλίου Rubery.



Source link