Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Βουδούρης

Έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου ο Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας, με επίκεντρο επιστημονικών ενδιαφερόντων την ελληνική, την αναλυτική και την πολιτική φιλοσοφία, Κωνσταντίνος Βουδούρης.

Γεννήθηκε στην Αυλώνα της ορεινής Τριφυλίας το 1935. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε αρχικά ως βοηθός στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του ίδιου Πανεπιστημίου (1962) υπό την εποπτεία του καθηγητή Κ. Σπετσιέρη. Το 1965 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εκεί άρχισε να συγγράφει διδακτορική διατριβή με θέμα «Ψυχή και πολιτεία. Έρευνα επί της πολιτικής φιλοσοφίας του Πλάτωνος» με επόπτη τον καθηγητή David W. Hamlyn, την οποία κατέθεσε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας το 1970. Το 1972 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας και το 1982 τακτικός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε έως τη συνταξιοδότησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διετέλεσε επί πολλά έτη εκλεγμένος Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (ΕΦΕ). Το 1984 ίδρυσε και διεύθυνε επί δεκαετίες το επιστημονικό περιοδικό της ΕΦΕ, την Ελληνική Φιλοσοφική Επιθεώρηση. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του “Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού” (1990) και της “Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας”, που επί σειρά ετών διοργάνωσαν Διεθνή Φιλοσοφικά Συνέδρια. Διοργάνωσε “Ανοικτά Διεθνή Σεμινάρια Φιλοσοφίας” στην Πνύκα και στην Ακαδημία Πλάτωνος. Κατά τα έτη 2001-2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και επί σειρά ετών Διευθυντής του Τομέα Φιλοσοφίας, του Φιλοσοφικού Σπουδαστηρίου και του “Φιλοσοφικού Τεχνολογικού Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης και Οικολογικής Φιλοσοφίας”.

Ο γιός του, Γιάννης έγραψε στο facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 



Source link