Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα η οποία δοκιμάζεται από την κακοκαιρία «Daniel» τις τελευταίες ώρες. Λίγο νωρίτερα έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καράμπαλη προς τον οικισμό της Μαύρικα, ο οποίος και πλημμύρισε. Είχε προηγηθεί εκκένωση αρκετές ώρες πριν με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ο κύριος όγκος του νερού τώρα προχωρά προς την πόλη.

Στην οδό Τζέλλα το νερό έχει φτάσει στους 40 πόντους, ενώ η στάθμη σε Γαβριά, Καράμπαλη ανέβηκε κατακόρυφα τις τελευταίες δύο ώρες με αποτέλεσμα τα νερά να αρχίσουν να πλημμυρίζουν την πόλη, περνώντας τα χωμάτινα αναχώματα που είχαν στηθεί για να τα ανασχέσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Καρδίτσας κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να προστατευθούν σε υψηλότερα σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως  αναφέρει ο τοπικός Τύπος, οι κάτοικοι του οικισμού Μαυρίκα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενούνται στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Μέσα στην πόλη η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς σε σχέση με το πρωί. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της Ανδρέα Παπανδρέου που κατεβάζει πολύ νερό και η διασταύρωση με την Καποδιστρίου στα φανάρια είναι αδιάβατη. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και άλλοι δρόμοι της πόλης με το νερό της βροχής να βρίσκεται πάνω από το ύψος των πεζοδρομίων και να έχει εισχωρήσει και σε καταστήματα αλλά και οικίες. Επίσης έχουν πλημμυρίσει αρκετά υπόγεια σπιτιών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης  στην περιοχή είναι το παρακάτω βίντεο όπου εγκλωβισμένοι κάτοικοι έχουν ανέβει στην οροφή αυτοκινήτου προκειμένου να μην τους παρασύρουν τα νερά:

 

 

 



Source link