Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έρικ Τραμπ: «Δεν ήμουν ο βασικός εμπλεκόμενος», λέει στη δίκη για την απάτη με τα οικονομικά στοιχεία της Trump Organization

Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Έρικ και ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κατέθεσαν σήμερα ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη με τα έγγραφα που ένας δικαστής έκρινε ότι είχαν παραποιηθεί δολίως με σκοπό να εμφανιστούν μεγαλύτερης αξίας τα ακίνητα που ανήκαν στην εταιρεία του πατέρα τους, την Trump Organization.

Καταθέτοντας ο ένας μετά τον άλλον, οι ενήλικοι γιοι του Τραμπ είπαν και οι δύο ότι δεν εμπλέκονταν στις αμφισβητούμενες εκτιμήσεις που απειλούν με κατάρρευση των αυτοκρατορία των ακινήτων του Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ τους ανέθεσε τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησής όταν ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ, μεταξύ 2017-21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έρικ Τραμπ είπε ότι δεν γνώριζε καν τις οικονομικές καταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να εξασφαλιστούν δάνεια και ευνοϊκότερα ασφάλιστρα, τα οποία επέτρεψαν στην εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ωστόσο, έδειξε να αποθαρρύνεται όταν ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Άντριου Άμερ παρουσίασε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιντεοκλήσεις και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που τον έδειχναν να συζητά την οικονομική αποτίμηση ορισμένων ακινήτων-ορόσημων για την εταιρεία, όπως και την αλλαγή στη μεθοδολογία εκτίμησης ενός γηπέδου γκολφ. Απάντησε ότι δεν θυμόταν πολλές από αυτές τις επικοινωνίες που είχε.

«Ασφαλώς ήμουν ενήμερος αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν ο βασικός εμπλεκόμενος ή έστω πολύ εμπλεκόμενος», είπε όταν ρωτήθηκε για την αποτίμηση του ακινήτου Σέβεν Σπρινγκς, στα βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα ο αδελφός του, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κατηγόρησε τους λογιστές, τόσο της εταιρείας του όσο και των εξωτερικών συνεργατών της. «Είχαν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλα αυτά απ’ όσες είχα εγώ», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές στο δικαστήριο δείχνουν ότι και οι δύο γιοι του Τραμπ είχαν υπογράψει δηλώσεις που βεβαίωναν ότι παρείχαν ακριβείς πληροφορίες στην Mazars, την λογιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονταν και συνέταξε τις οικονομικές καταστάσεις.



Source link