Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένθετο Τουρισμός: Ο παραδοσιακός οικισμός Πενταλόφου Κοζάνης


Τα περίφημα και γοητευτικά Μαστοροχώρια συνδέονται άρρηκτα στη συνείδηση του ταξιδιώτη, με τον γεωγραφικό χώρο της Ηπείρου. 

Όμως σε αυτό το ένθετο για τον Τουρισμό, γνωρίζουμε ένα γραφικό, πέτρινο χωριό – ένα Μαστοροχώρι – που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 1000 μέτρα, στη Δυτική Μακεδονία.

Ο λόγος για τον Πεντάλοφο Κοζάνης, ένα κεφαλοχώρι,που έχει τη δική του ιστορία και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους το επισκεφθούν, χειμώνα- καλοκαίρι. Περήφανο ξεχωρίζει για την γκριζοπέτρινη αισθητική του, τα αρχοντικά και τις εκκλησιές του, έχοντας μάλιστα ανακηρυχθεί επίσημα ως παραδοσιακός οικισμός.

Καταρρίχηση στο φαράγγι Ρογκοβού στο Πάπιγκο

Αναρρίχηση, καταρρίχηση, κανόε – καγιάκ και πολλές ακόμα δραστηριότητες στη φύση, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στο Πάπιγκο. Το Φαράγγι του Ρογκοβού, με τους εντυπωσιακούς βράχους, σμιλεμένους από χιλιετηρίδες φυσικής διάβρωσης, χαρίζει μια μοναδική εμπειρία περιπέτειας σε μικρούς και μεγάλους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS

Μια ευχάριστη είδηση, μια συνέργεια, που μπορεί να αποδώσει άμεσα καρπούς σε όλα τα επίπεδα. Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με στόχο την περαιτέρω προβολή της χώρας μας, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για τον τουρισμό. Τη σημασία αυτής της συνεργασίας εξηγεί στη Σοφία Κωνσταντινίδου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.





Source link