Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένα φιλί που ξεπέρασε την δημοσιότητα των… Δίδυμων Πύργων


 

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 να ολοκληρώνεται, ξεκίνησε μία άλλη ιστορία, ιδιαίτερα μεγάλη, η οποία ακόμη καλά κρατεί και, από ό,τι φαίνεται, θα συνεχίσει. Το φιλί ανάμεσα στον άλλοτε πρόεδρο της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και στην αρχηγό της εθνικής ομάδας έλαβε διαστάσεις… μεγαλύτερες από την επέτειο της μνήμης των Δίδυμων Πύργων.

Από τις 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα, η Ισπανία βρίσκεται σε κατάσταση… πυρετού. Οι ποδοσφαιρικές της τάξεις δεν πρόλαβαν να γιορτάσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών στο παλμαρέ τους, αφού στην απονομή μεταλλίων, ο (πλέον) πρώην πρόεδρος της RFEF, Λουίς Ρουμπιάλες, φιλήθηκε με την “κάπτεν” της ομάδας, Τζένι Ερμόσο, και τα πράγματα ήρθαν… άνω κάτω. Η Ισπανίδα βετεράνος ομολόγησε αμέσως μετά το συμβάν πως δεν της άρεσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν μία πράξη χωρίς συναίνεση, ενώ λίγο αργότερα ο Ρουμπιάλες ανέφερε πως ήταν μία εκδήλωση υπέρτατης χαράς από δύο φίλους… συνεταιρικά.

Κάπου εκεί μπερδεύτηκε το πράγμα, την στιγμή που άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος. Ανακατεύτηκε στην υπόθεση ακόμα και ο Πρωθυπουργός της χώρας. Η μητέρα του Ρουμπιάλες προχώρησε σε απεργία πείνας μέσα σε μία εκκλησία και αργότερα να νοσηλεύεται. Ο ίδιος ο εμπλεκόμενος, αρχικά ζήτησε συγγνώμη, μετά αρνήθηκε να παραιτηθεί και εν τέλει… παραιτήθηκε. Για αυτό το ertsports.gr είναι εδώ για να ξετυλίξει αυτό το μεγάλο κουβάρι, με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής αλλά και όλα όσα έπονται.

Αρχής γενομένης των πραγμάτων

Η κορύφωση του Mundial γυναικών πραγματοποιήθηκε την 20η Αυγούστου του 2023, στο Σύδνεϊ, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκείνο της Ισπανίας, με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο, στο πλαίσιο του τελικού. Οι “ρόχα” επικράτησαν στην αναμέτρηση, με τελικό σκορ 1-0, και απόκτησαν τον πρώτο τους παγκόσμιο τίτλο.

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις, οι αθλήτριες ανεβαίνουν με την σειρά σε ένα βάθρο και συλλέγουν τα μετάλλια τους, τα οποία διανέμουν άνθρωποι που σχετίζονται με τον χώρο, όπως ο Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF). Ωστόσο, ο 46χρονος έδωσε το μετάλλιο στην μεσοεπιθετική της Πατσούκα, την αγκάλιασε, την φίλησε στο μάγουλο και ύστερα φιλήθηκαν στο στόμα.

Δεν προκλήθηκε όμως καμία κίνηση ταραχής ή αποφυγής, με την αθλήτρια να χαμογελάει και να συνεχίζει την πορεία της για τους χαιρετισμούς. Η ισπανική κουλτούρα διαφέρει από τις περισσότερες στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, κατατάσσετε στην λίστα σεβασμού προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και την απόλυτη ισοτιμία στην ήπειρό μας, αγγίζοντας το ποσοστό 74%. Η ιδεολογία τους είναι πιο “ανοιχτόμυαλη” και αυτό φαίνεται από μία δημοσίευση την Τζένι Ερμόσο στο Instagram, στην οποία απαθανατίζεται η ίδια με τον αδερφό της σε μία στιγμή που φιλιούνται. Από πολλά μέσα παγκόσμιας εμβέλειας και όχι μόνο, παρερμηνεύτηκε λόγω της σπανιότητας τέτοιας τρυφερότητας και θεωρήθηκε πως είναι ο σύντροφός της.

Τα ποσοστά σεβασμού ανθρώπινων δικαιωμάτων και απόλυτης ισοτιμίας στις χώρες της Ευρώπης. Παρατηρείται πως η Ισπανία είναι 3η στην σχετική κατάταξη της αξίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. (www.ilga-europe.org)

Αυτό είναι ένα δείγμα της ισπανικής κουλτούρας, που δεν μοιάζει με πολλές και οι ανθρώπινες σχέσεις φαντάζουν διαφορετικού τρόπου διαχείρισης για άλλους λαούς.

 Ωστόσο, η 33χρονη ποδοσφαιρίστρια ρωτήθηκε μετά το περιστατικό για το αν της άρεσε το συγκεκριμένο σκηνικό και εκείνη απάντησε “Εε, ναι… δεν μου άρεσε”. Ο Ρουμπιάλες είχε άλλη γνώμη όμως. “Ας μην δίνουμε σημασία στους ανόητους και τους ηλίθιους, πραγματικά. Είναι η κορύφωση μίας στιγμής δύο φίλων που γιορτάζουν κάτι. Δεν είμαστε εδώ για χαζομάρες. Ας το αγνοήσουμε και ας απολαύσουμε τα καλά πράγματα και μην μου λέτε καν πράγματα για χαμένους που δεν μπορούν να δουν το θετικό. Ήταν κάτι που έγινε χωρίς κακό υπόβαθρο… Δεν έγινε με κακία, αν θέλει ο κόσμος ας χάσει τον χρόνο του σε αυτό”.

Η πολιτική αντίδραση

Η Υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, Ιρένε Μοντέρο, αντέδρασε την επόμενη μέρα, αναφέροντας πως υπάρχει συναίνεση μόνο όταν κάποιος πει το “ναι”, σε ένα πλαίσιο που το χαρακτηρίζει τρόπο σεξουαλικής βίας, την οποία οι γυναίκες την υφίστανται καθημερινά. Για την Υπουργό, είναι καθήκον την κοινωνίας να μην ομαλοποιείται αυτή η κατάσταση, με τον Ρουμπιάλες να προχωράει σε νέες δηλώσεις λίγο μετά τα λεγόμενα της Μοντέρο. «Σίγουρα έκανα λάθος, πρέπει να το παραδεχτώ. Ήταν χωρίς κακή πρόθεση σε μία περίοδο μέγιστης διαχυτικότητας. Εδώ το είδαμε φυσικά, αλλά έξω έχει δημιουργηθεί ταραχή».

Στις 22 Αυγούστου, η Αντιπρόεδρος της Ισπανικής Κυβέρνης, Γιολάντα Ντιάθ, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της RFEF και εκείνος αρνήθηκε, την στιγμή που η Ερμόσο γνωστοποίησε πως το σωματείο “FutPro” και το πρακτορείο της, “TMJ”, φροντίζουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Η πολιτική ανάμιξη δεν σταμάτησε εκεί όμως, αφού ο πρώην και νυν υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με την απολογία τους Λουίς Ρουμπιάλες αλλά και την όλη του συμπεριφορά. “Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επιλέγεται ή απολύεται από τα μέλη της. Πιστεύω ότι αυτό που είδαμε ήταν μία απαράδεκτη κίνηση. Επίσης, πιστεύω πως η απολογία του κ. Ρουμπιάλες δεν ήταν αρκετή και πρέπει να προχωρήσει σε βήματα για να εξηγήσει αυτό που είδαμε όλοι. Η συμπεριφορά του δεν συνδέεται με το συναίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών, το οποίο υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών”.

Και σε αυτό το σημείο, εμπλέκεται και η Liga F, το γυναικείο ελίτ πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, το οποίο ζήτησε την απόλυση του 46χρονου από την RFEF, υποβάλλοντας καταγγελία στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού (CSD) για «πολύ σοβαρές ενέργειες και συμπεριφορά».

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φιλί»

Τέσσερις μέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, η αρχηγός του γυναικείου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ποδοσφαίρου Ισπανίας, ανάρτησε σε story της στην πλατφόρμα του Instagram μία φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν το ένα αυτοκόλλητο κολλημενο στον τετρακέφαλό της, αναγράφοντας το εξής hashtag: #NOHAYVERANOSINBESO. Η συγκεκριμένη φράση σημαίνει πως «δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φιλί», ζητώντας υποδειγματικά μέτρα προστασίας των γυναικών ποδοσφαιριστριών.

Το story της Τζένι Ερμόσο στο Instagram με το αυτοκόλλητο του hashtag #NOHAYVERANOSINBESO, το οποίο σημαίνει «δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φιλί», με αφορμή το φιλί με τον Ρουμπιάλες. (Instagram: @jennihermoso)

Η FIFA προχώρησε σε πειθαρχική διαδικασία και ενημέρωσε τον Λουίς Ρουμπιάλες πως το γεγονός, το οποίο πραγματοποιήθηκε την 20η Αυγούστου του 2023, μπορεί να αποτελεί παράβαση του άρθρου 13, παράγραφος 1 και 2, του πειθαρχικού κώδικα του ανώτατου σώματος.

Παρ’ ολ’ αυτά, η “Independent”, ισπανικό μέσο, δημοσιοποίησε ένα θέμα, στο οποίο η Ταμάρα Ράμος, πρώην συνεργάτης του Ρουμπιάλες και γενική διευθύντρια της Ένωσης Παικτριών, Futbolistas On, ισχυρίζεται ότι ο τότε πρόεδρος της RFEF της έκανε προσβλητικά και χυδαία σχόλια στη θητεία συνεργασίας του. «Έλα, ήρθες εδώ για να γονατίσεις» ήταν μία από τις φράσεις που έχει κρατήσει η Ράμος, προσθέτοντας «με ρωτούσε τι χρώμα εσώρουχα φορούσα».

Τα “celebrity” στηρίγματα

Κύμα υποστήριξης γνώρισε η Τζένι Ερμόσο, φερόμενη ως θύμα, σε μία άτυπη υπόθεση, στην οποία δεν είχε προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία μέχρι τις 25 Αυγούστου, που πολλές γνωστές περσόνες του ποδοσφαιρικού κόσμου στάθηκαν υπέρ της.

Μπόρχα Ινγκλέσιας, 30χρονος φορ της Μπέτις: «Δεν ξέρω αν θα είμαι στις επιλογές (σ.σ. στην Εθνική Ισπανίας), αλλά αποφάσισα να μην αγωνιστώ μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα».

Αλεξία Πουτέγιας, 29χρονη μέσος της Μπαρτσελόνα: «Αυτό είναι απαράδεκτο. Τελείωσε. Είμαστε με την συμπαίκτριά μας».

Σέρχι Ρομπέρτο, 31χρονος μπακ της Μπαρτσελόνα: «Είμαστε μαζί σου, είμαστε μαζί σου».

Ιρένε Παρέδες, 32χρονη σέντερ-μπακ της Μπαρτσελόνα: «Όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη. Το θύμα είσαι εσύ. Είμαστε μαζί σου φίλη».

Κάρλο Αντσελότι, 64χρονος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν ήταν συμπεριφορά αντάξια ενός προέδρου ομοσπονδίας».

Η ιβηρική βεντέτα

Η Ερμόσο έστειλε γραπτή επιστολή στην ομοσπονδία, η οποία ήταν υπογεγραμμένη από όλες τις παίκτριες. «Θέλω να διευκρινίσω ότι, όπως φαίνεται στις εικόνες, σε καμία στιγμή δεν συναίνεσα στο φιλί που μου έδωσε και, φυσικά, σε καμία στιγμή δεν επιδίωξα να σηκώσω τον πρόεδρο. Δεν ανέχομαι να αμφισβητείται ο λόγος μου, ούτε να επινοούνται λέξεις που δεν έχω πει».

Σε αυτή την ενέργεια, η RFEF απάντησε την επόμενη μέρα, τασσόμενη στο πλευρό του Λουίς Ρουμπιάλες. «H RFEF και ο Πρόεδρός της θα αποδείξουν ότι κάθε ένα από τα ψέματα που διαδίδονται, είτε από κάποιον εκ μέρους της παίκτριας, είτε, εάν ισχύει, από την ίδια την παίκτρια. H RFEF και ο Πρόεδρος, δεδομένης της σοβαρότητας του περιεχομένου του δελτίου Τύπου από το σωματείο FutPro, θα κινήσουν τις αντίστοιχες νομικές ενέργειες». Πρόσθεσε πως παρά τις διαμαρτυρίες των αθλητριών, εφόσον κληθούν, έχουν την υποχρέωση να αγωνιστούν με την εθνικής Ισπανίας.

Ωστόσο, μπορεί ο ίδιος ο Ρουμπιάλες να μην ήθελε να παραιτηθεί από την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας, αλλά η FIFA κλήθηκε να το κάνει εκείνη… προσωρινά. Για την ακρίβεια, η FIFA “πάγωσε” τα καθήκοντά του για 90 ημέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο 26/08/2023. Αποτέλεσμα αυτού, αρχικά η RFEF να κατεβάσει την “αιχμηρή” της ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούσε την Τζένι Ερμόσο για σήλωσε γραμμένη από τρίτο άτομο, στην οποία ψεύδεται κατά του προέδρου, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, ολοκληρώνοντας με τις φράσεις: «Η συγκατάθεση δόθηκε στη στιγμή με τις ευθύνες της στιγμής. Κατόπιν, μπορείς (σ.σ. αναφέρεται προσωπικά στην Ερμόσο) να σκεφτείς ότι έκανες λάθος, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα».

Παράλληλα, σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο του Χόρχε Βίλντα, τεχνικός την Εθνικής Ισπανίας ποδοσφαίρου Γυναικών, παραιτήθηκε λόγω του συμβάντος με τον Ρουμπιάλες. Συνολικά, αποχώρησαν 12 άτομα, από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γυναικών αλλά και των μικρότερων εθνικών.

Η απεργία πείνας στην εκκλησία από την μητέρα του Ρουμπιάλες

Ισπανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο πως η μητέρα του Λούις Ρουμπιάλες, Άνχελα Μπεχάρ, προχώρησε σε απεργία πείνας για τον γιό της, μέσα σε μία εκκλησία, χαρακτηρίζοντας τα όσα βιώνει το παιδί της ως απάνθρωπο και αιματηρό κυνήγι. Μάλιστα, ζήτησε από την Ερμόσο να πει την αλήθεια για κάτι το οποίο θεωρεί πως δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση, σε μία κίνηση που είναι συναινετική και από τις δύο πλευρές. «Δεν με πειράζει να πεθάνω για την δικαιοσύνη, γιατί ο γιός μου είναι αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται».

Σε εκείνο το σημείο, η Εισαγγελία της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του Ρουμπιάλες, για φερόμενη σεξουαλική επίθεση, την ώρα που η “Relevo” έκανε αναφορά πως η RFEF έστειλε αίτηση από τον Γενικό Γραμματέα, με στόχο την αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Ωστόσο, η UEFA αγνόησε την επιστολή τους.

Στις 29 Αυγούστου, η “Daily Mail” δημοσίευσε πως η FIFA θα ασκήσει πίεση για να αποκλειστεί ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, από κάθε ποδοσφαιρική δράση για τα επόμενα 15 χρόνια. Σε αυτό το σημείο, η RFEF άλλαξε και την στάση της, ζητώντας την παραίτηση του Ρουμπιάλες, επειδή «η απαράδεκτη συμπεριφορά, προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην εικόνα του ισπανικού ποδοσφαίρου». Βέβαια, αυτό ενδέχεται να είναι προϊόν… συμμόρφωσης, αφού η FIFA ενημέρωσε πως αν δεν τιμωρηθεί ο Ρουμπιάλες, τότε πρόκειται να κινηθεί σε αποκλεισμό όλων των εθνικών ομάδων της χώρας, αλλά και των ελίτ συλλόγων από διεθνείς διοργανώσεις.

 Το χαμόγελο της Ερμόσο και η… νοσοκομειακή περιπέτεια

Δέκα μέρες μετά το συμβάν στην Αυστραλία, διέρρευσε στιγμή της Τζένι Ερμόσο, να είναι στο πούλμαν των νικητριών και να δείχνει μία φωτογραφία στο κινητό της, στην οποία απεικονιζόταν η ίδια με τον Ρουμπιάλες, στην στιγμή του φιλιού, και στην άλλη ο Ικέρ Κασίγιας που φιλάει σε συνέντευξη την δημοσιογράφο, Σάρα Καρμπονέρο.

Η Τζένι Ερμόσο δείχνοντας την φωτογραφία στο κινητό της, με την στιγμή του φιλιού, ανάμεσα σε εκείνη και στον Λουίς Ρουμπιάλες, αλλά και την φωτογραφία με τον Ικέρ Κασίγιας και την Σάρα Καρμπανέρο. (Twitter: @Alvinperez)

Την ίδια μέρα, την 29η Αυγούστου, η Ανχέλ Μπερνάρ, μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες, κατέρρευσε, έπειτα από τρεις μέρες απεργίας, με τον Ιερέα να την πείθει να αποχωρήσει για το νοσοκομείο. Τα πόδια της ήταν πρησμένα και εκείνη εξασθενημένη, σε συνδυασμό με πολύ κακή ψυχολογία.

Οι προηγούμενες περιπέτειες του προέδρου της RFEF και ο λόγος του Τσέφεριν

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε δηλώσεις στην “L’Equipe”, με κεντρικό χαρακτήρα της συνέντευξης τον Λουίς Ρουμπιάλες. Για την ακρίβεια, ο Σλοβένος θεωρεί την κίνηση του Ρουμπιάλες ανάρμοστη, γνωστοποιώντας πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του πειθαρχικού οργάνου της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Με αφορμή τα όλα όσα συνέβησαν στην απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Χουάν Ρουμπιάλες, θείος του Λούις, προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με την νοοτροπία του ανιψιού του.

«Είναι ένας άνθρωπος με εμμονή με την εξουσία, με εμμονή με την πολυτέλεια, με εμμονή με τα χρήματα, ακόμη και με τις γυναίκες. Νομίζω ότι είναι ένα αγόρι… Ζητώ γενναιοδωρία από την ισπανική κοινωνία, η οποία ήταν πολύ σκληρή μαζί του… Μια κάποια γενναιοδωρία προς αυτόν, προς τον άνθρωπο. Γιατί πιστεύω ότι αυτό το αγόρι χρειάζεται ένα πρόγραμμα κοινωνικής αναμόρφωσης και αναμόρφωσης στη σχέση του με τη γυναίκα.

Διότι όταν ήταν στην Ομοσπονδία για ένα χρόνο, επέμενε να αγοράσει ένα ρετιρέ δύο εκατομμυρίων ευρώ με πισίνα στο κέντρο της Μαδρίτης, για παράδειγμα. Έπρεπε να φορέσει το κοστούμι ενός σημαντικού προσώπου, που διαχειριζόταν χρήματα, που είχε επαφές. Είχε εμμονή με αυτό. Επίσης, με τις γυναίκες.

Όταν φτάνω εκεί (σ.σ. στη Νέα Υόρκη) συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, συναντήσεις, τίποτα. Μας περιμένει ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγάκι που νοικιάστηκε από τη Βασιλική Ομοσπονδία, μας πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο, και εκεί είναι αυτή η κοπέλα, και έχουν σχέση όλο το διάστημα που ήμασταν εκεί. Υπήρξε μόνο ένα γεύμα που είχα με έναν πρώην εργαζόμενο της Λίγκας με τον οποίο είχα καλή σχέση και ο Λουίς συμμετείχε στο γεύμα. Στη συνέχεια το πούλησε σαν να επρόκειτο για μια συνάντηση εργασίας, αλλά δεν ήταν αλήθεια. Τις πέντε ή έξι ημέρες του ταξιδιού ήταν αποκλειστικά μαζί της. Ήταν ένα ταξίδι διακοπών μαζί της.

Έμαθα επίσης για ένα πάρτι με κορίτσια, όταν έφτασα εκεί είδα τα κορίτσια που ήταν 18, 19,20 ετών και κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου. Είπα δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτό και όταν αυτός (ο Λουίς Ρουμπιάλες), μου είπε “θείε, τι έχεις πάθει;” του είπα ότι μου φαίνεται τρελό, ότι χάνουμε το μυαλό μας και ότι είναι εδώ με κορίτσια που θα μπορούσαν να είναι κόρες του».

Το γκράφιτι του φιλιού με τον… Μάικ Τάισον

Ο Ντιέγκο Οτζέντα πραγματοποίησε ένα γκράφιτι μετά τα αμέτρητα μηνύματα που έλαβε, με στόχο να απεικονίσει τον Λουίς Ρουμπιάλες να πράττει την ίδια κίνηση σε κάποιον που δεν είναι… γυναίκα. «Πολλοί άνθρωποι απευθύνθηκαν σε εμένα, λέγοντάς μου ότι είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικές και συνηθισμένες αυτού του είδους συμπεριφορές στον χώρο εργασίας, σε περιβάλλοντα στα οποία η κατάχρηση εξουσίας καλύπτεται ως αθωότητα και παρεξήγηση. Σταματήστε τώρα. Θα το έκανε αυτό με τον Ινιέστα ή τον Καρβαχάλ;».

«Ήταν φιλί κοινή συναινέσει»

Την δεύτερη μέρα του Σεπτεμβρίου, ο Λουίς Ρουμπιάλες προχώρησε σε μία μακροσκελή δήλωση, κατηγορώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, αλλά και τον πολιτικό κόσμο, για βαρβαρότητα προς εκείνος. «Στο όνομα του φεμινισμού, δεν πρέπει να ισοπεδώνεις έναν άνδρα χωρίς δίκαιη δίκη».

Μάλιστα, τοποθετήθηκε και η ομάδα ανδρών της Εθνικής Ισπανίας, με μπροστάρη τον φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άλβαρο Μοράτα, αναφέροντας πως το σύνολό τους δεν πρόκειται να δεχτεί την «απαράδεκτη συμπεριφορά» του Ρουμπιάλες, ο οποίος «δεν στάθηκε στο ύψος του θεσμού που εκπροσωπεί».

Στις 5 Σεπτεμβρίου, αποχώρησε και ο Χόρχε Βίλντα, ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας Γυναικών ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, συναντήθηκε την ίδια μέρα με τον προσωρινό πρόεδρο της RFEF, Πέδρο Ρόχα, ο οποίος του ανακοίνωσε πως μετά από 8 χρόνια στην άκρη του πάγκου των Ισπανίδων, δεν θα συνεχίσει να τελεί το ίδιο έργο, ακόμη και αν κατέκτησαν το πρώτο τους Mundial μαζί. Ο 42χρονος προπονητής κατέληξε να… πληρώνει την κίνηση χειροκροτήματος στον τελευταίο λόγο του Ρουμπιάλες, παρόλο που μετά τάχθηκε εναντίον του.

Η επίσημη καταγγελία της Ερμόσο

Η αρχηγός της εθνικής Ισπανίας κατέθεσε στην εισαγγελία και κατήγγειλε τον 46χρονο για μη συναινετικό φιλί. Την Τρίτη 05/09, εμφανίστηκε στα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα και κάθισε ενώπιον της αντεισαγγελέα του Εθνικού Δικαστηρίου, Μάρτα Ντουράντεθ.

Με αυτή της την κίνηση, η Εισαγγελία μπόρεσε να ενεργήσει κατά του Λουίς Ρουμπιάλες, αφού δεν γινόταν να κάνει τίποτα χωρίς καταγγελία. Επίσης, δόθηκε προθεσμία στην Ερμόσο ένα διάστημα 15 ημερών (μέχρι τις 20/09) για να ενημερώσει σχετικά με το συμβάν και να απαντήσει για το… αν ήθελε να υποβάλει καταγγελία.

Η “πολυπόθητη” παραίτηση του Ρουμπιάλες

Αν μη τι άλλο, όλοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν έμμεσα η άμεσα την απομάκρυνση του προέδρου της RFEF από τα δικαιώματά του, με εκείνον αρχικά να αρνείται. Ωστόσο, στις 10 Σεπτεμβρίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπής του Πιρς Μόργκαν και εκεί ανακοίνωσε την… παραίτησή του.

«Ναι αυτό πρόκειται να κάνω (σ.σ. ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί), επειδή δεν μπορώ να συνεχίσω την δουλειά μου. Παίρνω αυτή την απόφαση έχοντας εξασφαλίσει πως η αποχώρηση μου θα συμβάλει στην σταθερότητα που θα μας επιτρέψει να φέρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 στην χώρα μας (σ.σ. Ισπανία).

Υπέβαλα την παραίτηση μου στην διάθεση της ισπανική ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και του αντιπροέδρου της UEFA. Σε αυτά τα πέντε χρόνια είχα το τεράστιο προνόμιο να καθοδηγήσω την ομοσπονδία μας. Δεν θέλω να υποστεί κάποια ζημιά το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Την επόμενη μέρα, 11 Σεπτεμβρίου, η RFEF επιβεβαίωσε την παραίτηση του Λουίς Ρουμπιάλες και στις 12/09 κλήθηκε στο εδώλιο για να ακουστεί κατηγορούμενος και να απαντήσει στις κατηγορίες, οι οποίες αναφέρουν σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με τον Φρανθίσκο ντε Χόρχε.

Οι αυστραλιανές αρχές ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ισπανικές πως δεσμεύονται να βοηθήσουν στην έρευνα της υπόθεσης. Για την ιστορία, πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος περί σεξουαλικής συναίνεσης, στην Ισπανία, ο οποίος μπορεί να κάνει… ζημιά στον Ρουμπιάλες, τόσο με χρηματικό πρόστιμο, όσο και με φυλάκιση από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Οι… Δίδυμοι Πύργοι

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ανέφερε πως προτιμάει ακόμη… να μην τοποθετηθεί, ούτε για το συμβάν, αλλά ούτε και για τον τρόπο που ο Ρουμπιάλες διεύθυνε την ομοσπονδία. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η επικοινωνιακή ζημιά που έχει γίνει στο ισπανικό ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Είναι η μεγαλύτερη ιστορία στην εποχή των ψηφιακών μέσων. Μεγαλύτερη από την 11η Σεπτεμβρίου (σ.σ. η πτώση των Δίδυμων Πύργων, επέτειος εις μνήμην».

Επιμέλεια: Γιώτα Κουφού





Source link