Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένα δεκάλεπτο δεν έφτασε για τις Πειραιώτισσες


 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπελόνα Καϊσέρι με τελικό σκορ 95-73, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του γυναικείου EuroCup, παρά το γεγονός πως έδειξε την… πλούσια “φαρέτρα” στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Θανάση Νίκλα δεν κατάφερε να αποκομίσει την νίκη της στον έκτο όμιλο, κάνοντας το 2-2 στο ΣΕΦ, κόντρα στην Μπελόνα Καϊσέρι. Ωστόσο, οι γηπεδούχες είχαν καταφέρει αρχικά να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά στο δεύτερο μισό μίλησαν οι… επιθετικές αρετές των Κουίκ και Έλενμπεργκ.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι, πηγαίνοντας χέρι-χέρι, μέχρι που σχεδόν στο 6ο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου (3.46 πριν το τέλος), η Μπρουκ Γουίλιαμς έκανε το 17-11 για την μεγαλύτερη διαφορά της αναμέτρησης μέχρι εκείνη την στιγμή. Ωστόσο, με δύο λεπτά να απομένουν για το άκουσμα της πρώτης κόρνας, η Ελεάνα Χριστινάκη ευστόχησε με λέι-απ και έκανε το 21-13. Στο επόμενο λεπτό, η Άννα Σπυριδοπούλου έκανε το 22-13, το οποίο ήταν και σκορ περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Κλαούντια Κουίκ και η Άαριν Έλενμπεργ οδήγησαν τις φιλοξενούμενες, όχι μόνο στην προσπέραση, αλλά στο χτίσιμο της διαφοράς, η οποία έφτασε τους επτά πόντους στην ολοκλήρωση του πρώτου μισού (38-45). Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός σκόραρε 16 πόντους σε όλο αυτό το διάστημα, ενώ η Μπελόνα Καϊσέρι 32!

Με τον γυρισμό από τα αποδυτήρια, η ομάδα του Θανάση Νίκλα δεν κατάφερε να να μειώσει την διαφορά, αλλά εκείνη του Εμρέ Οζάρι μπόρεσε να την κάνει ακόμη και… διψήφια! Για την ακρίβεια, με 6 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα να απομένουν, η Ντάμλα Γκέζγκιν έκανε το 53-46, με την τρίτη περίοδο να λήγει 68-56. Οι γηπεδούχες δεν άντεξαν άλλο στην πίεση της επιθετικής φαρέτρας και άφησαν την διαφορά να αγγίξει ακόμη και τους… 20! Πιο συγκεκριμένα, με λέι-απ της Μέρβε Άρι το σκορ διαμορφώθηκε ως 92-72, με 2.53 λεπτά να απομένουν. Ο φωτεινός πίνακας όμως, έγραψε ως τελικό σκορ 95-73, με το άκουσμα της τελευταίας κόρνας.

Η MVPΆαριν Έλενμπεργκ σκόραρε 30 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, αγωνιζόμενη 35:25 λεπτά στην αναμέτρηση.

Η πολυτιμότερη από τους χαμένους: Η Κριστίν Βιτόλα σύλλεξε 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, έναντι 34:34 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-45, 56-68, 73-95//ΓΚ





Source link