Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Έδειξε τις επιθετικές του αρετές


 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κλουζ Ναπόκα με 98-82, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά “Νίκος Φάσουρας” δείχνοντας στο Ελληνικό κοινό πως μπορεί να ανεβάσει ψηλά το σκορ, με μπάσκετ πολλών ταχυτήτων. 

Στην αναμέτρηση που έκλεισε την δεύτερη αγωνιστική μέρα του τουρνουά που διεξάγεται στο Περιστέρι, οι “πράσινοι” έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους με τον Κώστα Σλούκα να έχει οργανωτικό ρόλο στο επιθετικό πεδίο του “τριφυλλιού“.

Δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα των Ρουμάνων και με το επί μέρους σκορ να φτάνει το 12-2 δεν άφησε τον Μιχάι Σιλβάσαν με κάτω τα χέρια, καλώντας εσπευσμένα “ταίμ-άουτ” για να ηρεμήσει την ομάδα του. Μετά τις οδηγίες οι παίκτες του βρήκαν πόντους κυρίως στο “τρανζίσιον“, έπειτα από καλές άμυνες που έβγαλαν πάνω στον Μπαλτσερόφσκι. Οι “πράσινοι” είχαν κενά διαστήματα, με την Κλουζ να κάνει σερί 12-0 σε τρία λεπτά, προβληματίζοντας τον Χρήστο Σερέλη, ο οποίος ήταν στο τιμόνι του Παναθηναϊκού λόγω της απουσίας του Εργκίν Αταμάν. Το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε με 25-22, δείχνοντας εξαρχής πως το σκορ μπορούσε να ξεφύγει. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι δυο ομάδες στην δεύτερη, με τις άμυνες να μην παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με κανέναν από τους δυο προπονητές να θέλει να σταματήσει τον ταχύτατο ρυθμό του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με 10 πόντους προβάδισμα, (54-44) αλλά οι Ρουμάνοι είχαν αποδείξει πως τους άρεσε ο γρήγορος ρυθμός που είχαν θέσει η Ελληνική ομάδα.

Ο Σλούκας είχε τα κλειδιά της επίθεσης του Παναθηναϊκό (EUROKINISI)

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη θέλησαν να τροφοδοτήσουν τον Πολωνό σέντερ, αλλά η Ρουμανική άμυνα τον περιόρισε στο να παίρνει την μπάλα στο ζωγραφιστό. Όλα αυτά την στιγμή που οι “πράσινοι” δεν είχαν στην αποστολή τους τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τον Ματίας Λεσόρ που θα ενταχθούν στο ρόστερ τις επόμενες ημέρες. Αυτή η συνθήκη έδωσε χρόνο συμμετοχής στο Αλέξανδρο Σαμοντούροφ ο οποίος έδωσε ανάσες στον Μπαλτσερόφσκι. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές, που ο Σλούκας μετά την εφαρμογή του “πικ εν ρολ” έδινε την μπάλα στον παίκτη που βουτούσε στο καλάθι και ύστερα εκείνος την “έσπαγε” στα φτερά για να βγάλει ελεύθερα σουτ. Σε αυτή την προσαρμογή η Κλουζ δεν είχε βρει λύση και δέχτηκε αρκετούς πόντους από τα 6.75.

Η επιθετική αρετή του “τριφυλλιού“, φάνηκε σε έναν ακόμα αγώνα δείχνοντας πως μπορεί να βρει πόντους και από παίκτες, που πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ίσως να μην ήταν στο ρόστερ. Ο Γκριγκόνις ήταν ένας από αυτούς, καθώς προσπάθησε να βρει χώρους για να σκοράρει και δεν άφησε τα ελεύθερα σουτ από το τρίποντο να πάνε χαμένα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που ήταν στην αποστολή, κάνοντας “ροτέσιον“, έχοντας για αρκετή ώρα του δευτέρου ημιχρόνου εκτός τους Σλούκα, Γκραντ και Μπαλτσερόφσκι. Το τελικό σκορ, 98-92 δεν είναι πλασματικό, καθώς οι “πράσινοι” κυνήγησαν τις κατοχές της μπάλας, επιβάλλοντας στους Ρουμάνους τον ρυθμό τους.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 54-44, 76-67, 98-82

Παναθηναϊκός (Χρήστος Σερέλης): Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λούκα Βιλντόζα, Κάιλ Γκάι, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, Κώστας Σλούκας, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, Τζέριαν Γκραντ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Μάριους Γκριγκόνις, Λευτέρης Ματζούκας, Νεοκλής Αβδάλας

Κλουζ Ναπόκα (Μιχάι Σιλβάσαν): Κάρελ Γκούζμαν, Μάρεκς Μέγερις, Ντέιβιντ Λαπούστε, Έντουαρντ Ροσκνάφκσι, Ντένις Σίλεϊ, Τούντορ Πέτριτς, Αντρίγια Στιπάνοβιτς, Εμάνουελ Κατέ, Μιχάι Ματσιούκα, Τζάρελ Έντι, Μπράις Τζόουνς, Πάτρικ Ρίτσαρντς.//ΓΡ.



Source link