Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Άνδρας Πρότυπο» από την Τέσσα Δουλκέρη

Μετά την αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό του βιβλίου «Είδωλο [Αγνή Δηάγα]» η Τέσσα Δουλκέρη έρχεται με νέο εγχείρημα «Άνδρας  Πρότυπο». Ακολουθεί συγχρόνως διαφορετικά είδη γραφής, του δοκιμίου, θεατρικής γραφής, συνέντευξης, επιστολογραφίας.

Ο ήρωας του βιβλίου ο Ίων Μότσαρης ώριμος πολιτικός εμφανίζεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά από ένα μακροχρόνιο ταξίδι στο εξωτερικό, διάρκειας δέκα χρόνια.
Δίνει συνέντευξη για την ανάδειξη του άνδρα της δεκαετίας αναλύοντας επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, αλλά και μεταφυσικά, όπως εξουσία, άσκηση πολιτικής, πατρότητα, σχέσεις των δύο φύλων, έρωτα κ.ο.κ. κάνοντας μία ουσιαστική παρέμβαση στο δημόσιο βίο. Παράλληλα οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο, η και οι επιστολές ανακοινώνονται με σκοπό να απειλήσουν τη «δημόσια εικόνα» του και την προσωπική του γαλήνη. Ποια θα είναι η έκβαση της ιστορίας; Η ανατροπή εκπλήσσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα έξυπνο, σύγχρονο βιβλίο που εμπλουτίζει τις γνώσεις, προβληματίζει αλλά και διασκεδάζει το αναγνωστικό κοινό. Είναι ευχάριστο στην ανάγνωση λόγω του τεχνάσματος των ερωτοαπαντήσεων και της συνεχούς ροής και πλοκής, αλλά και της ζωντάνιας και αμεσότητας της γραφής.

Στη δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση, προστίθενται και παρουσιάζονται οι κριτικές αναλύσεις-θέσεις-απόψεις των καθηγητών-τριών, δημοσιογράφων, πολιτικών, ειδικών επιστημόνων που αναπτύχθηκαν στις παρουσιάσεις του βιβλίου [στη Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη]. Τα κείμενα αυτά αποτελούν ένα ΟΔΗΓΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ, βοηθώντας τις σκέψεις-προβληματισμούς του αναγνώστη-στριας.

Έγινε θεατρική διασκευή και ανέβηκε στο θέατρο Παραμυθίας [στη Αθήνα] στο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας και Θεάτρου Παραμυθίας τον Ιούνιο του 2022 και έλαβε το Βραβείο Κειμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τιμή €16,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 430gr, Έκδοση Αθήνα 2023

Η συγγραφέας

Η Τέσσα Δουλκέρη έχει πτυχίο Νομικής (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Κοινωνιολογίας (Πανεπιστημίου Παρισιού) και Διδακτορικό Επιστήμης της Επικοινωνίας-Πληροφόρησης (Πανεπιστημίου Παρισιού – Σορβόνη, Πανθεόν). Έκανε πρακτική άσκηση στη Γαλλική Τηλεόραση (TF 1), στο Συμβούλιο Ευρώπης (Στρασβούργο), στην Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες). Εργάσθηκε ως Δικηγόρος και στη Δημόσια Διοίκηση (Γενική Γραμματεία Ισότητας, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας-Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης). Δίδαξε ως ειδική επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ως Καθηγήτρια στο ΑΠΘ [Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε]. Οι επιστημονικοί τομείς των ενδιαφερόντων της και αντίστοιχα βιβλία της αφορούν θέματα Ισότητας [ΜΜΕ και Εργασιακές Σχέσεις], Παιδί και ΜΜΕ, Διαφήμιση [Κοινωνιολογία της Διαφήμισης, και Διαφήμιση και Επικοινωνία], Αθλητισμός και ΜΜΕ [Ολυμπιακοί Αγώνες], Τουρισμός και ΜΜΕ [Τουριστική Επικοινωνία, Πολιτισμός-Πολιτική και Τουρισμός].

Τα περισσότερα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Εκτός των επιστημονικών συγγραμμάτων έγραψε 3 Νουβέλες, 3 θεατρικά που έχουν ανεβεί στο θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-Αλμπερτα Τσοπανάκη –Αθήνα. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων-ΤΑΔ.

Επίσης τα Ντοκιμαντέρ της [σενάριο-σκηνοθεσία] έχουν προβληθεί σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και σε άλλες αίθουσες.



Source link