Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρυξέλλες: Προσπάθειες κατευνασμού της Μελόνι από τους Ευρωπαίους ηγέτες

Βρυξέλλες: Προσπάθειες κατευνασμού της Μελόνι από τους Ευρωπαίους ηγέτες

Με διάθεση κατευνασμού της Τζόρτζια Μελόνι προσέρχονται οι «27» ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός των συναδέλφων τους με τον Ντόναλντ Τουσκ να επιδίδεται σε «διαχυτική εκδήλωση» συμπάθειας προς την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

«Κανείς δε σέβεται περισσότερο την Ιταλία και την Τζόρτζια Μελόνι περισσότερο από μένα».  Ταυτόχρονα εξήγησε ότι υπάρχει «παρανόηση» σε σχέση με το ότι υπήρξε αποκλεισμός ηγετών μεταξύ των οποίων η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Δε υπάρχει κανένας αποκλεισμός της Ιταλίδας πρωθυπουργού λένε οι ηγέτες της ΕΕ

«Κάποιες φορές χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένες πολιτικές πλατφόρμες να διευκολύνουμε τη διαδικασία» είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες σε αυτή την πολιτική πλατφόρμα, αλλά αυτό είναι μόνο για να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Η απόφαση εναπόκειται στην κυρία Μελόνι και τους άλλους ηγέτες» υπογράμμισε.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας να αποκλείσουμε τον οποιοδήποτε

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι σε σχέση με τις προτασεις των τριών πολιτικών οικογενειών για τις ηγετικές θέσεις στην ΕΕ  ότι εκφράζουν την πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών. «Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας να αποκλείσουμε τον οποιοδήποτε. Έχω μεγάλο σεβασμό προσωπικά για την κ. Μελόνι. Η Ιταλία είναι πολύ σημερινή χώρα στην ΕΕ», ανέφερε.

Στη ίδια γραμμή και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος θα έχει διμερή συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι και τάχθηκε κατά οποιουδήποτε αποκλεισμού.

«Βλέπω κάποιες από τις ανησυχίες της. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Πρέπει να βρούμε όμως μία λύση όλοι ενωμένοι» ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η δυσαρέσκεια της Τζόρτζια Μελόνι μετά το τελευταίο άτυπο συμβούλιο, δημιούργησε ανησυχία για πιθανή «έκρηξή» της στο Συμβούλιο παρά το γεγονός ότι υπάρχει η πλειοψηφία που απαιτείται για να εγκριθούν οι υποψηφιότητες Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλλας. Παρ’ όλα αυτά, το να στραφεί η Ιταλίδα στην «αγκαλιά του Βίκτορ Όρμπαν» είναι βέβαιο ότι δεν θα αποτελούσε θετική εξέλιξη για την ΕΕ σε μία περίοδο που υπάρχει ανάγκη για ενότητα και ισχυρή κοινή απάντηση στις προκλήσεις που απλώνονται.

Το ζήτημα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πόστων εκτιμάται ότι θα είναι από τα πρώτα με τα οποία θα ασχοληθούν οι ηγέτες μετά τη συζήτηση για την Ουκρανία παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



Source link