Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τζάνειο: Τηλεφώνησε στην οικογένειά του ο νοσηλευτής που έκανε τη λάθος μετάγγιση

O βοηθός νοσηλευτής, ο οποίος έκανε λάθος μετάγγιση αίματος σε 62χρονη στο Τζάνειο με αποτέλεσμα η ασθενής να δίνει μάχη για τη ζωή της, θα παρουσιαστεί σύντομα στις αρχές σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Δημήρη Σιδέρη.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδέρη ο νοσηλευτής επικοινώνησε με την οικογένειά του και ανέφερε ότι σύντομα θα παραδοθεί στην αστυνομία, καθώς σε βάρος το έχει ασκηθεί δίωξη και εκκρεμεί ΕΔΕ.

Σε βάρος του έχει κινηθεί νομικά και η οικογένεια της 62χρονης, η οποία μετά τη λάθος μετάγγιση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων αέφερε για τον συνάδελφό του ότι ήταν «η κακιά ώρα που όμως δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και το ΕΣΥ». Όπως είπε στην ΕΡΤ, πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο 30 ετών, εξαιρετικό στη δουλειά του, ο οποίος την ημέρα που συνέβη το λάθος ενημέρωσε ο ίδιος τη Διευθύνουσα για το περιστατικό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υποστήριξε, επικαλούμενος συναδέλφους του με τους οποίους μίλησε, ότι η πορεία της υγείας της γυναίκας «πάει καλύτερα και φαίνεται ότι θα πάνε καλά τα πράγματα».

 



Source link