Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Π. Τσακλόγλου στο ΕΡΤΝews: Διερύνεται ο κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις


Διερύνεται ο κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου μιλώντας στην εκπομπή Νewsroom και τους δημοσιογράφους Στέλλα Παπαμιχαήλ και τον Μάκη Προβατά. Όπως ανέφερε «εκείνο το οποίο προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εμείς είναι ότι οπουδήποτε υπάρχει μη αντιστρεψιμότητα να μην ταλαιπωρούμε ούτε τους ανάπηρους ούτε και το ίδιο το σύστημα των ΚΕΠΑ».

«Καθώς προχωρά η ιατρική τεχνολογία, μπορούμε να προσδιορίζουμε όλο και περισσότερο άτομα τα οποία έχουν τις λεγόμενες μη αναστρέψιμες παθήσεις, δεν χρειάζεται να κάνουν δηλαδή διαρκώς καινούργιες εξετάσεις και ούτω καθεξής.

»Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και για τους ίδιους τους ανάπηρους, για τους οικείους τους, αλλά και για το ίδιο το σύστημα των ΚΕΠΑ» τόνισε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε « δεν είναι ο υπουργός ή υφυπουργός ή ο διοικητής του ΕΦΚΑ, ο οποίος αποφασίζει ποια είναι αναστρέψιμη και ποια δεν είναι.

»Σε όλα αυτά τα πράγματα βασιζόμαστε στη γνώμη των ειδικών. Δηλαδή υπάρχουν οι αρμόδιοι ιατροί, οι οποίοι μας λένε ότι ξέρετε, στην περίπτωση Α μπορεί να έχουμε και αντιστρεψιμότητα, στην περίπτωση Β δεν έχουμε κάτι τέτοιο και εκείνο το οποίο προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εμείς είναι ότι οπουδήποτε υπάρχει, μη αντιστρεψιμότητα να μην ταλαιπωρούμε ούτε τους ανάπηρους ούτε και το ίδιο το σύστημα των ΚΕΠΑ».

« Εκείνο το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε είναι όλα τα κέντρα των ΚΕΠΑ να έχουν όλες τις δυνατότητες προσβασιμότητας, ακριβώς για να μην ταλαιπωρούνται οι ανάπηροι συμπολίτες μας όταν πηγαίνουνε για τις συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις τις οποίες έχουν» τόνισε.

Σχετικά με τους 700 επιπλέον γιατρούς ο κ. Τσακλόγλου είπε « ένας από τους λόγους για τους οποίους υπήρχαν παράπονα από τους πολίτες σε σχέση με τα ΚΕΠΑ είχε να κάνει με τις καθυστερήσεις στους χρόνους εξέτασης τους. Υπήρχαν 500 γιατροί στα ΚΕΠΑ. Ήδη επεκτείνουμε αυτό το νούμερο στους 1.200. Δηλαδή υπερδιπλασιάζουμε τον αριθμό των ιατρών οι οποίοι μπορούν να δώσουν τις πιστοποιήσεις αυτές. Το δεύτερο ήταν το τι ακριβώς επειδή προσπαθούμε να προσελκύσουμε και γιατρούς σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες έχει υπογράψει ο υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Πετραλιάς μία μία υπουργική απόφαση που αυξάνει και την αποζημίωση των ιατρών είτε ανά επίσκεψη είτε ανά εξέταση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι «αλλαγές οι οποίες γίνανε τα τελευταία 15 χρόνια, πραγματικά έχουν ευθυγραμμίσει την Ελλάδα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Θα ήθελα να ξεκινήσω όμως από κάτι διαφορετικό.
Κάθε τρία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μια μελέτη που λέγεται Ageing Report που ουσιαστικά εξετάζει τις συνέπειες της δημογραφικής γήρανσης πάνω στα δημόσια οικονομικά.

»Δηλαδή βλέπει διάφορους τομείς. Βλέπει τις συντάξεις, βλέπει την υγεία, βλέπει την εκπαίδευση, βλέπει τη μακροχρόνια φροντίδα. Η τελευταία έκθεση που δημοσιεύτηκε φέτος δείχνει ξεκάθαρα ότι αν μείνουμε στους κανόνες τους οποίους έχουμε ήδη υιοθετήσει το σύστημά μας είναι βιώσιμο, παρότι η χώρα μας θα βιώσει σημαντική δημογραφική γήρανση».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τσακλόγλου στο βίντεο που ακολουθεί



Source link