Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θέλει σκληρότερη στάση έναντι της Κίνας

Date:


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ άφησε να εννοηθεί χθες Τρίτη ότι το Βερολίνο πρόκειται να υιοθετήσει σκληρότερη στάση έναντι της Κίνας για αυτές που εκλαμβάνει ως αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από πλευράς της.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι επιδιώκουμε σύγκρουση», όμως «όταν βλέπουμε ότι η Κίνα δεν τηρεί τους κανόνες, πρέπει να τοποθετηθούμε διαφορετικά», είπε ο πολιτικός των σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος του Φρίντριχ Μερτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW στην Σπάρτανμπεργκ, στην αμερικανική πολιτεία Νότια Καρολίνα.

Η στάση αυτή μπορεί να συνεπάγεται μεταξύ άλλων υψηλότερους δασμούς, ιδίως στα υβριδικά και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα μπορούσε επίσης να απαιτηθεί συμπαραγωγή, με ευρωπαϊκό πλειοψηφικό έλεγχο στα εταιρικά σχήματα και εγγυήσεις για μεταφορά τεχνογνωσίας, κατά τον υπουργό.

Η ανησυχία για τον κινεζικό ανταγωνισμό εντείνεται στη Γερμανία εδώ και καιρό, ειδικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατηγορούν την Κίνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές — μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις, υπερπαραγωγή και τιμές ντάμπινγκ. Λένε επίσης ότι οι δικές τους εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην πρόσβαση στην κινεζική αγορά.



Source link

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άγιος Παντελεήμονας: Σύλληψη 51χρονου με σχεδόν ένα κιλό κάνναβη

Στη σύλληψη ενός 51χρονου άνδρα ξένης καταγωγής, ο οποίος...

Ινδονησία: Στους έξι οι νεκροί από το ναυάγιο

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το ναυάγιο του επιβατικού πλοίου στην...

Nίκαια: Συνελήφθη 43χρονος με μεγάλη ποσότητα λαθραίων καπνικών

Στη σύλληψη ενός 43χρονου άνδρα ξένης καταγωγής, ο οποίος...

Κυψέλη: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα από συμπλοκή 15 ατόμων

Αιματηρό επεισόδιο με τη συμμετοχή περίπου 15 ατόμων σημειώθηκε...