Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οργάνωση και τη μεθοδικότητα με την οποία η πολυμελής σπείρα που θησαύριζε με τις τηλεφωνικές απάτες, εξαπατούσε ηλικιωμένους, αποκτώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Στο ένα από τα νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, ένας νεαρός με μαύρα γυαλιά ηλίου και κουκούλα, μπαίνει στο διαμέρισμα ηλικιωμένης που έχει πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης, παραμένει 10 λεπτά, παίρνει χρήματα και κοσμήματα και φεύγει σαν κύριος.
Σε άλλο βίντεο, εισπράκτορας του κυκλώματος που προσποιείται τον διανομέα, παραλαμβάνει χρήματα και χρυσαφικά από ηλικιωμένη η οποία έχει βγει στο δρόμο.
Στο φως νέοι τρόποι που νομιμοποιούσαν το μαύρο χρήμα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Κουντούρη, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι τα μέλη της σπείρας έπαιζαν μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια, είτε πηγαίνοντας σε πρακτορεία είτε παίζοντας μέσω στοιχηματικών εταιρειών. Επίσης αγόραζαν ακριβά κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι δεν πλήρωναν μόνο με μετρητά που είχαν από τις απάτες, αλλά και με ποσότητες χρυσού που επίσης είχαν από τις απάτες.
Επίσης διέθεταν ποσά για αγορά μετοχών και συναλλάγματος, για να ξεπλύνουν το μαύρο χρήμα ενώ ξόδευαν μετρητά, ακόμα και για να κάνουν ανακαινίσεις στα σπίτια τους ενώ φαίνεται ότι ήθελαν να ασχοληθούν και με το real estate καθώς κάποιοι εκδήλωναν ενδιαφέρον για την αγορά οικοπέδων στην Κρήτη και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, αξίας σχεδόν 600.000 ευρώ, αλλά και για την αγορά μιας κατοικίας στην περιοχή της Ραφήνας.
Τέλος, σημειώνεται ότι εκτός από τους πολίτες, εμφανιζόμενοι είτε ως υπάλληλοι δήμων από διάφορες περιοχές της χώρας, είτε ως υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, είτε ως συμβολαιογράφοι και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως διόρθωση ποσών σε τιμολόγια, αποσπούσαν χρήματα και από επιχειρήσεις οι οποίες είχαν συμβάσεις με το δημόσιο τομέα.
Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Δέσποινα Κρητικού, Χρυσίτα Νικητάκη
Σχετικές ειδήσεις:

More Stories
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αξιοπρεπής η απόφαση των αγροτών να μην ενδώσουν στην κοροϊδία – Δεν σκύβουν το κεφάλι
Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν τραυματίστηκαν αγρότες στα μπλόκα, αντίθετα τραυματίστηκαν αστυνομικοί – Δεν έχει η ΕΛΑΣ πλαστικές σφαίρες