«Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ανατιμηθεί την τελευταία πενταετία ως και 40% κατ’ ελάχιστο», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέροντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε σχετική ερώτηση καλώντας την κυβέρνηση να επιβάλει πλαφόν για συγκεκριμένες διαδρομές. Επικαλούμενος το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «φέτος ένας στους δύο Έλληνες δεν θα μπορεί να κάνει διακοπές λόγω του αυξημένου κόστους σε εισιτήρια και διαμονή».
«Ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ανατιμηθεί την τελευταία πενταετία ως και 40% κατ’ ελάχιστο. Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και η επιδείνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών -στην προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ- απαιτούν άμεσες απαντήσεις», αναφέρεται στην ανάρτηση η οποία και καταλήγει ως εξής:
«Σήμερα, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε σχετική ερώτηση φέρνοντας το οξύ αυτό πρόβλημα, που πλήττει τη νέα γενιά, τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους, στη Βουλή. Δεν σταματάμε εδώ. Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση επιβολή πλαφόν για συγκεκριμένες διαδρομές. Η αισχροκέρδεια στην πλάτη του ελληνικού λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή».
More Stories
Στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης
Τ. Γιαννίτσης στο ΕΡΤNews: «Αν είχα διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση για υποψήφιος ΠτΔ»
Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας: Πώς σώθηκε ο Μίμης Δομάζος – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες