Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι δύο υπάλληλοί της σκοτώθηκαν την Τρίτη, ως αποτέλεσμα των επιδρομών στο Λίβανο.
Σε ανακοίνωσή της, «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι εξοργισμένη και βαθιά θλιμμένη από τη δολοφονία δύο αγαπημένων μελών της οικογένειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Λίβανο». Υπογραμμίζεται πως η Ύπατη Αρμοστεία είχε πάρει θέση και για το ναυάγιο στην Πύλο, ενώ είχε καλέσει όλες τις χώρες να δημιουργηθούν ασφαλέστερες μεταναστευτικές οδοί.
Η Επιτροπή του ΟΗΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η Ντίνα Νταρουίς, εργαζόταν με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εδώ και 12 χρόνια στο γραφείο Μπεκάα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στον ανατολικό Λίβανο».
Συνεχίζοντας αναφέρεται πως «Το κτίριο όπου διαμένουν η Ντίνα, ο σύζυγός της και τα δύο μικρά παιδιά της χτυπήθηκε χθες από ισραηλινό πύραυλο. Ο σύζυγός της και ένα από τα παιδιά της διασώθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για τα σοβαρά τραύματά τους. Οι σοροί της Ντίνα και του μικρότερου γιου της ανασύρθηκαν με τραγικό τρόπο σήμερα.».
Το έτερο θύμα εργαζόταν στην καθαριότητα ως συμβασιούχος
«Ο Αλί Μπάσμα συνεχίζει η ανακοίνωση «εργαζόταν στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Τύρο εδώ και 7 χρόνια. Προσλήφθηκε μέσω μιας εταιρείας καθαρισμού που είχε συνάψει σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία και από τότε ήταν μέλος της οικογένειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Τύρο. Ο θάνατος του Ali επιβεβαιώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου και κηδεύτηκε σήμερα το πρωί».
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σημείωσε στην ανακοίνωση πως «είναι εξοργισμένη με τη δολοφονία των συναδέλφων μας και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους τους».
«Πάνω από 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο μέσα σε μία ημέρα χθες. Η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη και επαναλαμβάνουμε την έκκληση του γγ (του ΟΗΕ) για επείγουσα αποκλιμάκωση και καλούμε όλα τα μέρη να προστατεύσουν τους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» σημειώνεται προς το τέλος.
«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ίδρυσε το πρώτο της γραφείο στο Λίβανο το 1964 και έκτοτε υποστηρίζει Λιβανέζους, πρόσφυγες και απάτριδες. Δεσμευόμαστε να σταθούμε στο πλευρό του Λιβάνου και του λαού του κατά τη διάρκεια αυτής της πιο κρίσιμης περιόδου».
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘340313380049750’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
Source link
More Stories
Γαλλία: Φόρος μόνο για το 0,3 των φορολογουμένων!
Νετανιάχου: Έχουμε καθήκον και δικαίωμα να απαντήσουμε στο Ιράν
Ισραήλ: Ο στρατός επιβεβαίωσε τα χτυπήματα του Ιράν σε δύο αεροπορικές βάσεις