Την ανάπτυξη της νέας ψηφιακής εφαρμογής Digispect ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.
Στόχος η ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών σε πληγέντα κτίρια μετά από φυσικές καταστροφές.
Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η ταχύτερη καταγραφή των ζημιών στοχεύοντας στον άμεσο υπολογισμό και την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες πολίτες.
Η νέα εφαρμογή έρχεται να απλουστεύσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τη διευκόλυνση των αρμόδιων μηχανικών που πραγματοποιούν τους ελέγχους.
Μέσω της πλατφόρμας θα γίνεται η διαχείριση των χρηστών της εφαρμογής και η εισαγωγή των φυσικών καταστροφών για τις οποίες διενεργούνται έλεγχοι.
Επιπλέον οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν πλήρη εικόνα των δελτίων που έχουν υποβληθεί.
Ρεπορτάζ Κώστας Νούσης
More Stories
Δημογραφικό – Έρευνα Metron Analysis: Η οικογενειακή κατάσταση των Ελλήνων και η δομή της απασχόλησης – Πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από τη ζωή μας;
To ΕΡΤNews στις Σπέτσες: Κυκλοφορία οχημάτων στο νησί – Ποιες οι προϋποθέσεις, τι ορίζει ο νόμος
Καιρός: 30άρια, λίγες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα έως το Σάββατο – Πρόγνωση από την Ν. Ζιακοπούλου