Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Άδ. Γεωργιάδης στο Πρώτο: Καμία κυβερνητική παρέμβαση για το πόρισμα των υποκλοπών – Το Μαξίμου δεν εγνώριζε για τις υποκλοπές (audio)


Το πόρισμα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις υποκλοπές ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», ανάμεσα στον Θάνο Σιαφάκα και στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδης.

«Καμία κυβερνητική παρέμβαση για το πόρισμα των υποκλοπών – Το Μαξίμου δεν εγνώριζε για τις υποκλοπές»

Όπως και δήλωσε αρχικά στον Θάνο Σιαφάκα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης «Παρέμβαση από τη νυν κυβέρνηση στον τρόπο επιλογής των δικαστών δεν έχει υπάρξει (…). Ασφαλώς και το Μεγάλο Μαξίμου και δεν εγνώριζε για τις υποκλοπές και όπως απεδείχθη από τη χθεσινή απόφαση, το πόρισμα της Δικαιοσύνης ερευνήθηκε αν γνώριζε και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα κατέθεσαν ενόρκως ότι δεν είχαν ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Και το σωστό δεν είναι να πας να ενημερώνεις τον πρωθυπουργό για κάθε φάκελο (…). Δεν είναι αυτή η δουλειά σου».

«Ο κ. Κασσελάκης μιλά για κλονισμό της εμπιστοσύνης του προς τη δικαιοσύνη είτε από άγνοια, είτε από φθηνή αντιπολίτευση»

Αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη και στις δηλώσεις του περί κλονισμού της εμπιστοσύνης του προς τη δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε «Και σας ρωτώ λοιπόν εγώ τώρα, εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη (…) Δηλαδή τι λέει αυτό; Ότι η δικαιοσύνη είναι πιασμένη και ότι έκανα το χατίρι της κυβερνήσεως. Ο απλός πολίτης λοιπόν, πείτε μου τι πρέπει να κάνει όταν διαφωνεί με μια δικαστική απόφαση; Που οδηγεί αυτή η δήλωση; Δεν οδηγεί σε μια απαξίωση απλώς γιατί μια δημοκρατία στην οποία οι πολίτες παύουν να έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, παύουν να είναι λειτουργοί (…). Όλη η καταγγελία του κ. Κασσελάκη προέρχεται είτε από προϊόν ανάγκης αντιπολιτεύσεως, είτε από προϊόν παντελούς άγνοιας. Πάντως για τον κόσμο που μας ακούει, δεν κάνει ό, τι θέλει ούτε αυτή η κυβέρνηση, ούτε καμιά κυβέρνηση στην ελληνική δικαιοσύνη».

«Καλώς ανέλαβε τότε την ευθύνη ο πρωθυπουργός και θυσίασε το δεξί του χέρι, τον κ. Δημητριάδη – Πήρε δηλαδή ευθύνη που δεν του αναλογούσε για να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς»

Και πρόσθεσε «Καλώς ανέλαβε την ευθύνη. Και ακούστε γιατί καλώς: Όλες οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται στο σωστό πολιτικό χρόνο. Δεν μπορείς να κρίνεις μια απόφαση εκ των υστέρων. Τι έκρινε τότε ο πρωθυπουργός; Ότι ακούγοντας η κοινή γνώμη ότι παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη, αυτό που έλεγα εγώ ή άλλοι τότε, ότι παιδιά είναι νόμιμη παρακολούθηση, τι να κάνουμε, είναι νόμιμη μπορεί να προκαλέσει έναν κλονισμό των πολιτών στον θεσμό. Και κινούμενος θεσμικά, ως πρωθυπουργός, πήρε μια ευθύνη που δεν του αναλογούσε μόνο και μόνο για να μπορέσει να οικοδομήσει ξανά στους πολίτες ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Άρα, από το όλο του και στον χρόνο εκκίνησης και γενναίο ήταν και σωστό. Το ότι το ανέλαβε, δεν σημαίνει όμως ότι αναγνώρισε το παράνομο της πράξεως. Διότι, το παράνομο ή το νόμιμο της πράξεως, δεν το κρίνει ο Πρωθυπουργός. Το κρίνει η Δικαιοσύνη. Και ορθώς εκείνη τη στιγμή απομακρύνθηκε από τη θέση του ο κ. Δημητριάδης, διότι αν ο πρωθυπουργός τότε δεν είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Δημητριάδη, τι θα γινόταν; Ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ότι και να έκανε ο κος Μητσοτάκης ή ο κ. Δημητριάδης, θα την αξιοποιούσαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μέσα από το πλέγμα των υποκλοπών. Αυτό θα προκαλούσε διαρκή κλονισμό των θεσμών και κρίση πολιτική στην Ελλάδα. Πάλι στον σωστό πολιτικό χρόνο, τι έκανε λοιπόν, τότε ο πρωθυπουργός; Θυσιάζω το δεξί μου χέρι, θυσιάζω το πιο στενό μου αυτό συνεργάτη για να δείξω τον ελληνικό λαό ότι εμείς εδώ είμαστε διαφανείς, καθαροί και εμπιστεύομαι τους θεσμούς».

«Όποιος έχει εξουσία και αξίωμα και δεν πιστεύει ότι τον παρακολουθούν είναι αφελής – Μα πώς είναι δυνατόν ο κ. Ανδρουλάκης να πίστευε ότι δεν παρακολουθείται ποτέ;»

«Είμαι υπουργός. Είναι πιθανόν κάποια στιγμή η ΕΥΠ να ζητήσει να παρακολουθεί το τηλέφωνό μου; Εγώ ως υπουργός δέχομαι ότι μπορεί αυτό να έχει συμβεί ή να συμβεί. Για ποιο λόγο; Από τη στιγμή που έχω δημόσιο αξίωμα και δημόσια εξουσία, η ιδιωτικότητά μου υποχωρεί μπροστά στο κρατικό συμφέρον (…). Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όποιος έχει εξουσία ή οποιοδήποτε δημόσιο ενδιαφέρον και πιστεύει ότι πότε δεν του έχουν παρακολουθήσει το τηλέφωνο είναι αφελής (…)».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως στα μέσα του Αυγούστου θα υπάρξει μια αύξηση της τιμής σε ορισμένα φθηνά φάρμακα.



Source link