Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Την 1η Αυγούστου αυλαία για το Φεστιβάλ Πάου 2024

PAU-2024-poster_site-1 (1)

Το Φεστιβάλ Πάου 2024, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά, 1 έως και 4 του Αυγούστου, συνεχίζοντας να υποστηρίζει συνυπάρξεις και συνεργασίες με σημαντικούς μουσικούς και ενδιαφέρουσες μουσικές προσεγγίσεις. Το Φεστιβάλ Πάου υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την εθελοντική συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Synola.

Φέτος θα φιλοξενήσει τις «Μέρες Κιθάρας Νότης Μαυρουδής», άλλες μουσικές εκδηλώσεις, μουσικά εργαστήρια για τα μέλη των Synola, καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ.

Οι «Μέρες Κιθάρας Νότης Μαυρουδής» που ξεκίνησαν το Φεστιβάλ Πάου 2023, ως αφιέρωμα στο Νότη Μαυρουδή, με τη Μαρία Θωίδου και το Γιώργο Τοσικιάν στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, θα λειτουργήσουν και φέτος, τις δύο πρώτες μέρες (1,2/8), ως αναπόσπαστο πια κομμάτι του φεστιβάλ.

Το διήμερο αυτό περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, από σύγχρονη μουσική για κιθάρα, μπαρόκ τραγούδια και οργανικά κομμάτια, κλασικές συνθέσεις συνδυασμένες με μπαλάντες, προσωπικές διασκευές παραδοσιακών ακουσμάτων. Οι διαφορετικές δυνατότητες της κιθάρας μέσα από τα ποικίλα μουσικά στυλ, έχουν σα στόχο να κρατήσουν ζωντανή την αγάπη μας για το όργανο, για τη μουσική και τον σημαντικό συνθέτη Νότη Μαυρουδή, φίλο και συνεργάτη του φεστιβάλ, που μας αποχαιρέτησε το Γενάρη του 2022.

Ιδιαίτερη αίσθηση στο φετινό φεστιβάλ, θα κάνουν οι εξαιρετικές φωνητικές συμμετοχές, που θα περιπλανηθούν από το κλασικό τραγούδι ως την έντεχνη μπαλάντα, το παραδοσιακό τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό, υπηρετώντας αντίστοιχα διαφορετικά μουσικά είδη, στις επόμενες εκδηλώσεις: μπαρόκ, κλασική, έντεχνη, έθνικ και ροκ και λαϊκή μουσική.

H τελευταία μέρα θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ για το Φεστιβάλ Πάου 2023, του Γιώργου Αλεξάκη και θα ακολουθήσουν τα Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola) με την παρουσίαση του μουσικού εργαστηρίου για κιθάρα (εισηγητής Γιώργος Τοσικιάν) και του μουσικού προγράμματος «Ανοιχτές επικοινωνίες» που θα περιλαμβάνουν διάφορα είδη μουσικής, επιλεγμένα από τα Synola(επιμέλεια /διδασκαλία Μαρία Θωίδου).

Οι μουσικοί που θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Πάου, είναι οι: Θάνος Μήτσαλας (κιθάρα), Θοδωρής Κίτσος (μπαρόκ κιθάρες ), Ασπασία Δημητριάδου (μπαρόκ κιθάρες),

Αφροδίτη Πατουλίδου (τραγούδι), Γιώργος Τοσικιάν (κιθάρα), IreneKalisvaart (κιθάρα),

Εύα Ατματζίδου (κιθάρα), Χαρούλα Γκλαβοπούλου (τραγούδι), Βανέσα Αθανασίου (βιολί), Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο), Δέσποινα Αριστείδου (πιάνο), Νώντας Αδάμος (βιολί), Μουσικό σχήμα Argalios, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (πιάνο/ενορχήστρωση), Όλγα Αλεξίου (νταούλι, φωνή, κρουστά), Ζωή Μάντζου (φωνή, κρουστά), Τέλης Δημητρακόπουλος (σαξόφωνο), Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Synola,

Δημήτρης Δεμίρης (κιθάρα, μπάσο), Δημήτρης Τασούδης (τύμπανα).

Καλλιτέχνες, εθελοντές, φοιτητές και συνεργάτες του Φεστιβάλ Πάου, θα αποτελέσουν ξανά μια ζωντανή κοινότητα, που ζει και αναπνέει στο ρυθμό της μουσικής, δίνει και παίρνει γνώση και έμπνευση.

Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Πρύτανη καθ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη,

για την υποστήριξη.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού καιτον Σεβασμιότατο Ιγνάτιο για την εμπιστοσύνη.

Σας περιμένουμε να αγκαλιάσετε όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις μας, για να μοιραστούμε μέσα στον υπέροχο χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Παμνεπιστημίου Θεσσαλίας (Παλαιά Μονή Πάου / Αργαλαστή Πηλίου),

τη μαγεία της μουσικής και της επικοινωνίας.

www.ertnews.gr



Source link