29 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το Ισραήλ απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ

Σε «αδιέξοδο» οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να αποσύρει τους διαπραγματευτές από το Κατάρ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και κατόπιν εντολής του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. «Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας, η οποία περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών που βρίσκονταν στον κατάλογο που δόθηκε στην παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία το είχε εγκρίνει», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα οι Times of Israel ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κατάρ σήμερα (2/12/2023) το πρωί για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία. «Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» αναφερόταν ακόμα στο δημοσίευμα.

Δείτε LIVE

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link