Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το δίλημμα και η ανάγκη του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ μετά τον τραυματισμό και του Μιλουτίνοβ


Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα μείνει τέσσερις εβδομάδες έξω, ο Μουσταφά Φαλ είναι ήδη στα πιτς και στον Ολυμπιακό ίσως αναγκαστούν να βγουν στην αγορά για σέντερ.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό AKTOR δεν ήταν η χειρότερη είδηση για τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα. Ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοβ προκαλεί πλέον έντονο προβληματισμό για τους ερυθρόλευκους, που εκ των πραγμάτων έχουν πρόβλημα στη θέση “5”.

Μην ξεχνάμε πως είναι εκτός και ο Μουσταφά Φαλ για τουλάχιστον 15 μέρες ακόμα, δίχως να αποκλείεται να χρειαστεί να μείνει μακριά από τα παρκέ για μεγαλύτερη χρονικό διάστημα. Ο τραυματισμός του στον χόνδρο του δεξιού γόνατος είναι κάπως περίεργος και παρότι τη δεδομένη στιγμή το χρονικό διάγραμμα δεν έχει αλλάξει, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα επιστρέψει στα παρκέ και θα προλάβει να αγωνιστεί με την Βαλένθια (8/2).

Σοβαρό πρόβλημα στην πιο κρίσιμη καμπή της EuroLeague

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σίγουρα δίχως Μιλουτίνοβ και Φαλ κόντρα σε Ρεάλ στην Μαδρίτη την Πέμπτη (25/1), την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ (30/1) και την Μπάγερν στο Μόναχο (1/2). Είναι οριακή η επιστροφή του Γάλλου στις 8/2 για το ματς με την Βαλένθια στην Ισπανία, ενώ βάσει χρονοδιαγράμματος θα γυρίσει για το Final 8 στην Κρήτη. Πάντα με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, έχουν σοβαρό πρόβλημα στην πιο κρίσιμη καμπή της EuroLeague, με την πρόκριση στα play offs να αποτελεί μια συνεχή μάχη στα παρκέ και κάθε ματς να είναι καθοριστικό.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αντέξει δίχως τους πύργους του; Αν δεν είχε αποκτηθεί ο Φίλιπ Πετρούσεβ η απόκτηση σέντερ σήμερα το μεσημέρι θα ήταν επιτακτική ανάγκη. Η παρουσία του 23χρονου Σέρβου καλύπτει προς το παρόν το ένα κενό, όμως είναι σαφές ότι δεν φτάνει μόνο ένας. Και όχι σε όλα τα ματς.

Ο Τανούλης είναι εντάξει για την Stoiximan Basket League, όμως ο Πίτερς είναι μόνο “4”, ο Παπανικολάου δεν γίνεται να μετακομίσει στο “5” παρά μόνο σε ειδικές καταστάσεις – όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – και ο Σίκμα δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά στο “5”, αφού μια ζωή “4” ήταν.

Ίσως, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να λύσει μια και καλή ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αρχή τη σεζόν. Να πάρει έναν ψηλό ακόμα, ίσως όχι του πιο υψηλού επιπέδου, αλλά αθλητικό και σε καλή ηλικία. Με όρεξη, που θα ξέρει ότι η EuroLeague θα είναι μία ευκαιρία να αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο.

Δίλημμα υπάρχει και μάλιστα μεγάλο

Όμως το θέμα Μιλουτίνοβ είναι φρέσκο και απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί σπασμωδικά, όσο κι αν πιέζει ο χρόνος. Μπορεί όμως μέσα από ακόμα μια δυσκολία να λυθεί άλλο ένα δομικό ζήτημα στο ρόστερ. Κάθε εμπόδιο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλό.

Μέχρι τότε όμως ο Μπαρτζώκας είναι υποχρεωμένος να ψάξει και πάλι για σχήματα ανάγκης. Ο Πετρούσεβ είναι πλέον ο βασικός σέντερ, ο Σίκμα θα πάρει χρόνο αναγκαστικά κι αν μην ανταποκρίνεται και οι υπόλοιποι θα θυσιαστούν για το σύνολο.

Αν ο Φαλ γυρίσει σε 15 μέρες, το κακό θα είναι μικρότερο. Αλλά οι επόμενες 4 εβδομάδες είναι καθοριστικές για τον Ολυμπιακό. Γι αυτό και από σήμερα κιόλας, ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα τα βάλουν κάτω. Θα κοιτάξουν την αγορά σίγουρα και εν συνεχεία θα αποφασίσουν. Ονόματα ήδη έχουν αρχίσει να λέγονται και να ακούγονται, όμως προέχει η αλήθεια. Και προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει κανείς. Δίλημμα όμως υπάρχει. Και μάλιστα μεγάλο.



Source link