Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τι χάνουν οι ερυθρόλευκοι με τη συμμετοχή του Ελ Κααμπί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής


Ο Ολυμπιακός θα χάσει για τις επόμενες εβδομάδες τον Ελ Κααμπί, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η απώλεια του Μαροκινού για τις ερυθρόλευκους μέσα από τις επιδόσεις του. Ο Φραν Ναβάρο από κοινού με τον Γιόβετιτς καλείται να καλύψει το κενό.

Ο Ολυμπιακός θα χάσει το επόμενο διάστημα τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός μπήκε στην αποστολή του Γουαλίντ Ρεγκραγκί για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Ελ Κααμπί θα χάσει πολλά και σημαντικά παιχνίδια σε Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας Betsson τουλάχιστον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν γρήγορα για να καλύψουν το κενό, αποκτώντας τον Φραν Ναβάρο ως δανεικός από την Πόρτο.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι ωστόσο από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη προσφορά μέχρι στιγμής. Είναι ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων και εκ των κορυφαίων της Stoiximan Super League με επτά γκολ. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλα τα γκολ, τις τελικές και τα xGoals του Μαροκινού επιθετικού στο πρωτάθλημα.

Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί στη Stoiximan Super League

Ο Ελ Κααμπί έχει συνολικά 35 τελικές, οι οποίες “αξίζουν” 7xG. Εάν αφαιρέσουμε τα δύο πέναλτι, στα οποία έχει ευστοχήσει, τότε τα xG του πέφτουν στα 5.43, ενώ έχει 0.16xG ανά τελική. Ο Μαροκινός είναι “φωτιά” μέσα από την περιοχή, απ’ όπου έχει πετύχει όλα τα του γκολ.

Κορυφαίος σε xGoals ανά 90′

Το πόσο πολύτιμος είναι φέτος ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό φαίνεται μέσω των επιδόσεών του στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε πως είναι ο πιο απειλητικός της Stoiximan Super League, καθώς είναι ο κορυφαίος σε xGoals ανά 90′.

Ολυμπιακός: Τι χάνουν οι ερυθρόλευκοι με τη συμμετοχή του Ελ Κααμπί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Συγκεκριμένα, χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι, είναι στην κορυφή με 0,49xG ανά 90′, μπροστά από τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς της Κηφισιάς και τους Τόμας Μουργκ (ΠΑΟΚ) και ο Νουά Ντίκο (ΟΦΗ).

Ο Ελ Κααμπί είναι πολύ ψηλά και σε άλλες κατηγορίες. Για παράδειγμα, ο Μαροκινός έχει 0.91 μεγάλες ευκαιρίες ανά 90′, δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη (0.99). Επίσης είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και στις τελικές μέσα από την περιοχή με 2.81 ανά 90′.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ ενεργός στην αντίπαλη περιοχή, απ’ όπου έχει πετύχει όλα τα γκολ. Συγκεκριμένα έχει 5.62 ενέργειες στο αντίπαλο “κουτί” ανά 90‘, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στη Stoiximan Super League και δεύτερη καλύτερη στους ερυθρόλευκους (πρώτος ο Μασούρας με 6.3).

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να καλύψει αυτό το κενό και γι’ αυτόν λόγο έκλεισε άμεσα στον Φραν Ναβάρο, ο οποίος καλείται να δώσει παρόμοια στοιχεία. Αρκετό βάρος, μέχρι να προσαρμοστεί ο Ισπανός επιθετικός, σηκώνει και ο Στέβαν Γιόβετιτς, δεδομένου πως ο Ελ Αραμπί προέρχεται από θλάση.

Από τις 2 Ιανουαρίου, όταν και ενσωματώνεται ο Ελ Κααμπί, μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός αναμένεται να δώσει τα κάτωθι ματς:

  • Λαμία – Ολυμπιακός (03/01) Stoiximan Super League
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ (07/01) Stoiximan Super League
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (10/01) Κύπελλο Ελλάδας Betsson
  • Κηφισιά – Ολυμπιακός (14/01) Stoiximan Super League
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (17/01) Κύπελλο Ελλάδας Betsson
  • Άρης – Ολυμπιακός Stoiximan Super League
  • Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα Stoiximan Super League
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός – Stoiximan Super League
  • Ολυμπιακός – ΟΦΗ Stoiximan Super League

Ο Ελ Κααμπί θα χάσει μέχρι και το ματς με τον Άρη, μετά όλα εξαρτώνται από την πορεία του Μαρόκου.



Source link