Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Ο Εσταυρωμένος” – Είκοσι οκτώ χρόνια αδιάκοπης προσφοράς

kagela_filakis_kratitirio

H 15η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Ο Εσταυρωμένος”, ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», καθώς ο Αγ. Ελευθέριος είναι ο προστάτης των κρατουμένων. Αυτό συνιστά μία πρωτοτυπία, γιατί αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Σκοπός του εορτασμού είναι: η ηθική στήριξη και πνευματική στήριξη των εγκλείστων, η μεταφορά της κραυγής των κρατούμενων -μέσω του «Εσταυρωμένου»- και η ενημέρωση της κοινωνίας για το έργο του Συλλόγου.

Όλα άρχισαν το Φθινόπωρο του 1995, με πρωτοβουλία του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Τον Ιούλιο του 1996, η εθελοντική αυτή ομάδα αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία: Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα, χωρίς καμία διακοπή, προσφέροντας κυρίως στην τοπική κοινωνία και αντιμετωπίζοντας πρακτικά και άμεσα τα ποικίλα προβλήματα πολλών κρατουμένων, αποφυλακισθέντων, φυγόποινων, αστέγων, προσφύγων, άπορων οικογενειών, ασθενών, μαθητών, φοιτητών, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, κ.ά. Να σημειωθεί δε πως από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, άνοιξε την αγκαλιά του και συμπεριέλαβε στη μέριμνά του όλους τους φυλακισμένους της Ελλάδας, αλλά και δεκάδες κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς του τόπου που είχαν ανάγκη στήριξης. Υπήρξαν, μάλιστα, περιπτώσεις που ο «Ε» ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος, για να βοηθήσει και άλλες φυλακές αλλά και τοπικές Εκκλησίες του εξωτερικού που ζήτησαν την βοήθειά του.

Όλα αυτά τα χρόνια “Ο Εσταυρωμένος” επιδίδεται σε μεγάλο αγώνα και κατά του ρατσισμού, προβάλλοντας το μήνυμα της Εκκλησίας πως «Και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας». Για να μεταφέρει το μήνυμά του αυτό, να συμπαρασταθεί στους απόρους και να επιτύχει τους πνευματικούς του στόχους.

Η πολύπτυχη δράση του «Ε», που λειτουργεί υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, αναγνωρίστηκε: από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Υγείας, το Λιμενικό Σώμα, Ιερές Μητροπόλεις, την ΕΡΤ, Φυλακές απ’όλη την Ελλάδα, τοπικά ιδρύματα και συλλόγους, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, σχολεία και Νοσηλευτικά ιδρύματα κ.α.

“Υπακούοντας στην ηθική επιταγή της συμπόνιας και της φροντίδας προς τους άλλους ανθρώπους και θεωρώντας ότι ο Eθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος αλλά στάση ζωής, ο «Ε» δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, χωρίς την οικονομική στήριξη της Ευρώπης και της Ελληνικής Πολιτείας. Οι εθελοντές του είναι ο πιο μεγάλος θησαυρός του και η προσφορά τους ανεκτίμητη”, τονίζουν τα στελέχη του “Εσταυρωμένου”.

www.ertnews.gr



Source link