Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

“Όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν δεν είναι ένα μοιραίο κι αναπόφευκτο γεγονός”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Σκόκας, καλώντας όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί αύριο, Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για τις καταστροφές στη Θεσσαλία.

Ο κ. Σκόκας έκανε λόγο για “άλλο ένα προδιαγεγγραμένο έγκλημα. Δεν είναι γενικά η αδιαφορία, η αστοχία , η ανοργανωσιά αλλά η επιλεκτική ανικανότατα όλων αυτών. Δεν φταίνε τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, που ο δήμος και η Περιφέρεια δεν είχαν μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα, αλλά και το αναγκαίο προσωπικό, που δεν πάρθηκαν έγκαιρα στοιχειώδη μέτρα όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων δεν υπάρχουν και δεν έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, που δεν υπήρχαν σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, με κατάλληλη εκπαίδευση του πληθυσμού, ύπαρξη προσωπικού έκτακτης ανάγκης, που δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της Θεσσαλίας”.

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-Να εξασφαλιστεί όλων των κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών η διαμονή όλων των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών, η τροφή, υγειονομική περίθαλψη, η χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους. Το ίδιο να εξασφαλιστεί και για τους φοιτητές που διαμένουν στην φοιτητική εστία της πόλης, η οποία δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα!

– Να υπάρξει οργανωμένη μέριμνα για ανάπηρους, κατάκοιτους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και τη μεταφορά τους σε δομές υγείας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας για το σκοπό αυτό. Να εξασφαλισθεί η διάθεση φαρμάκων σε όσους χρειάζονται και είναι αποκλεισμένοι, στον τόπο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και των Κ.Υ.

– Να επιταχθούν δημόσιες και ιδιωτικές (ξενοδοχεία, κτίρια) δομές για την ασφαλή διαμονή και περίθαλψη του κόσμου για όσο χρειασθεί. Να αξιοποιηθούν τα αστικά ΚΤΕΛ της πόλης και δημοσία οχήματα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

-Άμεσα να παρέμβουν συντονισμένα κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμος, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές. Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης, σε περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

– Να ελεγχθεί άμεσα η καταλληλότητα πλημμυρισμένων δημόσιων υποδομών (σχολεία κα) από υγειονομική και τεχνική άποψη .

-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια.

-Να διευκολυνθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι περιοχές πλήττονται. Να μην χαθεί κανένα μεροκάματο λόγω απουσίας από την εργασία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή! Να χορηγηθεί ειδική άδεια με αποδοχές για όσο διάστημα απαιτείται.

Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να σταματήσουν οι εργασίες στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι κ.α.





Source link