Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο

ΚΕΘΕΑ ΑΦΙΣΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στον Βόλο, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, έξω από το κτίριο της δομής (Γ. Καρτάλη 48), ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της απεξάρτησης, καθώς όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους.

Στο σημείο της συγκέντρωσης θα διανεμηθούν πολύχρωμα μπαλόνια που συμβολίζουν την πολυχρωμία και τον πλουραλισμό των προγραμμάτων και των υπηρεσιών, το δικαίωμα στην επιλογή και το δικαίωμα πρόσβαση όλων σε δομές δημόσιας υγείας. Θα ακολουθήσει πορεία με μουσική, με σημείο κατάληξης στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων για τη δημόσια ψυχική υγεία στη χώρα μας με κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

www.ertnews.gr



Source link