Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Π. Μαρινάκης: Όταν κρίνεται ότι υπάρχει αγώνας υψηλής επικινδυνότητας πάνω από όλα θα βάζουμε τη δημόσια ασφάλεια


Στην παρουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συζήτηση του κρατικού προυπολογισμού στη Βουλή. Είπε μεταξύ άλλων ότι τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία μεταφράζοται σε μέτρα που θα φτάνουν στην τσέπη όλων των Ελλήνων και πρόσθεσε ότι η ενίσχυση εισοδήματος των πολιτών «είναι η πρώτη προτεραιότητα μας».

Ανάμεσα σε άλλα ο κ Μαρινάκης αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών στο Δημόσιο μετά από 14 χρόνια, την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες καθώς και τη άρση του παγώματος των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην επιβολή προστίμου 2 εκατομμυρίων στην εταιρεία Dixons τόνισε ότι είχαμε πει ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται και το κάναμε πράξη.

Για τις αυξήσεις στους διοικητές των νοσοκομείων είπε ότι είναι μια συνειδητή κίνηση «για να προσελκύσουμε καλύτερα βιογραφικά για τις διοικήσεις των νοσοκομείων» ενώ πρόσθεσε ότι έχουν προβεί σε κινήσεις για να αποκατασταθούν οι μισθοί των ανθρώπων που δουλεύουν στο ΕΣΥ.

Ερωτηθείς σχετικά για τους αγώνες κεκλεισμένων θυρών είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν κρίνεται ότι υπάρχει αγώνας υψηλής επικινδυνότητας πάνω από όλα θα βάζουμε τη δημόσια ασφάλεια.

Ακόμα ανέφερε ότι το φαινόμενο της οπαδικής βίας ξεκινά από ποδόσφαιρο και έχει επεκταθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ επεσήμανε ότι «αντιλαμβανόμαστε την οργή φιλάθλων που δεν φταίνε σε τίποτα».

Σε ερώτηση για το γιατί μόνο ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει κοντά του σήμερα τους φιλάθλους του ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν φίλαθλοι διαφόρων κατηγοριών κι ότι δεν υπάρχει στοχοποίηση συγκεκριμένης ομάδας. Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για οριζόντια απόφαση και μίλησε για κατά περίπτωση απόφαση η οποία μπορεί να παρθεί όταν κρίνεται ότι για λόγους ασφαλείας είναι επικίνδυνο ένας αγώνας να γίνει με θεατές.

Κείμενο σε εξέλιξη





Source link