Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πρύτανης Παν/μίου Θεσσαλίας στο Πρώτο: Από εβδομάδα αρχίζει η εξεταστική για τους επί πτυχίω – Η ενημέρωση των φοιτητών γίνεται από το σάιτ (audio)


Για το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο εκτείνεται σε τέσσερις νομούς και απαριθμεί 106 κτήρια, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε Διάδραση» με την Αρετή Μπίτα, ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Το πανεπιστήμιο έχει 106 κτίρια, για να ξέρουμε για τι μέγεθος μιλάμε, στις πόλεις του Βόλου, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και στη Λαμία. Δηλαδή συνολικά έχουμε μια στεγασμένη επιφάνεια περίπου στα 150.000 τετραγωνικά μέτρα» περιέγραψε.

«Αν μας ακούνε οι φοιτητές γιατί ρωτάνε πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, καλό είναι να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των τμημάτων τις οποίες θα τις ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα ανοίξουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα, αλλά κάθε κτίριο το οποίο θα ελέγχεται, θα παίρνουμε το χαρτί από τους μηχανικούς ότι είναι ασφαλές για να μπει ο κόσμος μέσα θα δίνεται σε λειτουργία, οπότε θα πάμε σταδιακά μέχρι να ξαναλειτουργήσουν πλήρως όλοι» ανέφερε ο Πρύτανης.

Περιγράφοντας πώς προχωρούν οι έλεγχο στις υποδομές του Πανεπιστημίου, ανέφερε τα εξής.
«Χτες το βράδυ τελειώσαμε από Τρίκαλα. Έχει γίνει ένα μεικτό κλιμάκιο από μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, μηχανικούς του τεχνικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου και μηχανικούς από τα αντίστοιχα ΤΕΕ των Περιφερειακών Ενοτήτων που βρίσκονται τα κτίρια μας και γίνεται καταγραφή τόσο στα δομικά οικοδομικά υλικά όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά, για να μπορέσει να επιστρέψει και το προσωπικό και οι φοιτητές με ασφάλεια στα κτίρια. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, ευελπιστώ ότι θα τελειώσουμε όλα τα κτίρια, 106, μέσα στα μέσα της άλλης εβδομάδας. Έχουμε ελέγξει όμως πάρα πολλά κτίρια και κυρίως τα κύρια κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτική διαδικασία. Έχουμε από πολύ ελαφρές ζημιές μέχρι πολύ σοβαρές, οι οποίες θα καθυστερήσουν».

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε έναν αγώνα δρόμου να ξεκινήσει η εξεταστική που ουσιαστικά δεν ξεκίνησε. Ήταν την εβδομάδα 4 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η εξεταστική και στις 5 κλείσαμε. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την εξεταστική για τους φοιτητές, ιδιαίτερα αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στο πτυχίο και θα έπρεπε να πάρουν πτυχίο τώρα αν χρωστούσαν κάποια μαθήματα και μετά τα επόμενα έτη και στη συνέχεια να δούμε πώς θα ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά» επισήμανε ο κ. Μπιλλίνης.

Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε «στη Λάρισα επειδή είναι πολύ ελάχιστες οι ζημιές που έχουν γίνει, θα ξεκινήσει από βδομάδα. Στη Λαμία επίσης τα περισσότερα κτίρια θα δοθούν από βδομάδα, η Καρδίτσα θα πάρει λίγο παραπάνω, τα Τρίκαλα θέλουμε δύο με τρεις εβδομάδες, μπορεί και λίγο παραπάνω, για να μπορέσουμε να δώσουμε ρεύμα στο κτίριο, να δούμε τι άλλες ζημιές έχουν γιατί έχει καταστραφεί ο υποσταθμός μέσης τάσης. Και στον Βόλο είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουμε, διότι έχουμε υποστεί σοβαρές ζημιές σε πάρα πολλά κτίρια».

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δώσω σε λειτουργία από Δευτέρα τις διοικητικές υπηρεσίες από απόσταση για να μπορέσουμε να κινήσουμε ξανά το Πανεπιστήμιο σε όλους τους τομείς και να μπορέσουμε να δεχτούμε και φοιτητές που έρχονται όπως Κύπριοι ή αλλοδαποί άλλοι για να γραφτούν σε εμάς και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πάνε» προσέθεσε ο κ. Μπιλλίνης.

Μάλιστα, σημείωσε πως μετά από παρέμβαση του στο Υπουργείο δόθηκε  παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών  και εκτιμά ότι αντιστοίχως θα δοθεί και μια μικρή παράταση για τους φοιτητές που έρχονται να γραφτούν από το εξωτερικό.

«Η εξεταστική από βδομάδα θα ξεκινήσει για τους επί πτυχίω»  διαβεβαίωσε ο κ. Μπιλλίνης, με όποιες διευθετήσεις χρειάζεται να γίνουν στα κτήρια, εξαιτίας των ζημιών, ενώ την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν κομβικά σημεία λειτουργίας του Πανεπιστημίου, όπως το λογιστήριο, η επιτροπή ερευνών, η φοιτητική μέριμνα σε άλλα κτίρια που είναι ασφαλή και έχουν ελεγχθεί για να μπορέσει σταδιακά να μπει σε λειτουργία το Πανεπιστήμιο.

«Αυτή τη στιγμή, μέχρι και σήμερα είμαστε σε πλήρη αναστολή σε όλες τις πόλεις πλην της Λάρισας» σημείωσε καταλήγοντας ο Πρύτανης.





Source link