Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Προβλέπεται σημαντική αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το 2024 – Τεράστια άνοδος και στα EV

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η S&P Global Mobility προβλέπει σημαντική άνοδο των παγκόσμιων πωλήσεων νέων οχημάτων για το 2024, αποτυπώνοντας την θετική πορεία που έχει πάρει η αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περίπου ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επόμενο έτος θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους παγκοσμίως 88,3 εκατομμύρια νέα Ι.Χ., σημειώνοντας αύξηση 2,8% σε σχέση με το 2023 (όπου πωλήθηκαν σχεδόν 86 εκατ. οχήματα). Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν σε βασικές αγορές, όπως η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Η αισιόδοξη αυτή προοπτική υποστηρίζεται από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής αυτοκινήτων, με τις αλυσίδες εφοδιασμού και τη ζήτηση να αποκτούν δυναμική  (πλέον δεν υπάρχουν εμπόδια ούτε από Covid ούτε από ελλείψεις ημιαγωγών). Ωστόσο, καθώς η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, δημιουργούνται ανησυχίες σχετικά με πιθανές προκλήσεις, όπως η αυξημένη τιμολόγηση των νέων οχημάτων, οι χαμηλοί μισθοί και ο αντίκτυπος των συνεχιζόμενων προσπαθειών «εξαναγκαστικής» ηλεκτροκίνησης.

Παρόλα αυτά, η έρευνα, προβλέπει πως η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται να είναι ασταμάτητη παρά τις αβεβαιότητες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την S&P Global Mobility, το επόμενο έτος, οι πωλήσεις υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,9% (15.1 εκατ. μονάδες) στην Ευρώπη και κατά 2% (15.9 εκατ. μονάδες) στις Η.Π.Α. ανεξαρτήτως από τις κρατικές επιδοτήσεις. Μάλιστα στην Κίνα, οι πωλήσεις θα αυξηθούν  4,2% σε έως και 26,4 εκατομμύρια μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη δέσμευσή τους για ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις της κλιμάκωσης της παραγωγής πιο προσιτών EV.

Ο οργανισμός διαψεύδει τις όποιες φήμες περί αποτυχίας των ηλεκτρικών οχημάτων, προβλέποντας ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις EV θα φθάσουν τις 13,3 εκατομμύρια μονάδες το 2024, αποτελώντας κατ’ εκτίμηση το 16,2% των παγκόσμιων πωλήσεων επιβατικών οχημάτων. (12% ήταν το ποσοστό των EV το 2023).



Source link