29 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πρεμιέρα στις 2 Δεκεμβρίου για την Μπιενάλε Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών στη Λάρισα

Στις 2 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται τελικά η Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών στην Λάρισα, η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Ειρήνης Κατσίγρα. Η καρδιά του πολιτισμού θα χτυπά στην Θεσσαλική πρωτεύουσ, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της Πινακοθήκης, δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με την αντιπρόεδρο κ. Α. Ψάρρα, τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, εικαστικό Άγγελο Αντωνόπουλο και τον εικαστικό Νίκο Βάνη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά μετατέθηκε λόγω του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που χτύπησε τη Λάρισα, μαζί με την υπόλοιπη Θεσσαλία, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος την χαρακτήρισε ως ένα εικαστικό γεγονός με ιδιαίτερη αξία για την πόλη. Η Λάρισα, πρόσθεσε ο δήμαρχος, μπαίνει στο επίκεντρο των πολιτιστικών γεγονότων, συμβάλοντας ενεργά στην στήριξη της νέας γενιάς δημιουργών της χώρας και αναδεικνύεται σε κέντρο πολιτισμού και εξωστρέφειας. Ο κ. Καλογιάννης εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος και ως προς την διατήρηση της νομικής υπόστασης της Δημοτικής Πινακοθήκης, αλλά και του Λαογραφικού Μουσείου της Λάρισας , θέμα για το οποίο υπάρχει και ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που έχει τεθεί υπόψη του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, εικαστικός Αγγ. Αντωνόπουλος, στάθηκε στην μεγάλη απήχηση της Μπιενάλε, που θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, μέσα από την συμμετοχή σπουδαίων Μουσείων της χώρας όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το MOMus από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και ημερίδα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Ο ίδιος μάλιστα ευχήθηκε και η νέα δημοτική αρχή να βοηθήσει στην καθιέρωση της ως ενός θεσμού που θα κάνει την Λάρισα να συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον. Τέλος τάχθηκε και ο ίδιος υπερ της διατήρησης του υπάρχοντος νομικού πλαισιίου λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.





Source link