Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Περιοδεία Κασσελάκη σε Κόρινθο, Πάτρα και Ρόδο: «Η Κυριακή είναι ένα τεστ για την ανθρωπιά απέναντι στην αλαζονεία»


Συνεχίζει ευρύ κύκλο επισκέψεων ανά τη χώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, στηρίζοντας τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να στείλουν οι πολίτες μήνυμα στην κάλπη της Κυριακής, ζήτησε ο κ. Κασσελακης απο την Κόρινθο, όπου συνομίλησε με δεκάδες πολίτες, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ περπάτησε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη στο κέντρο της πόλης. Συνάντησε επίσης και τον υποψήφιο δημαρχο, κ. Πρωτοπαππά.

«Η Πελοπόννησος έχει μία καλύτερη λύση. Αυτή η λύση λέγεται Μανώλης Μάκαρης. Την Κυριακή στείλτε ένα μήνυμα. Είναι ένα τεστ για την κοινή λογική, την ανθρωπιά απέναντι στην αλαζονεία», είπε ο κ. Κασσελάκης από την Κόρινθο.

Ήδη, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει αναχωρήσει για Πάτρα όπου θα συναντηθεί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Καρπέτα και το βράδυ μεταβαίνει στη Ρόδο στηρίζοντας την υποψήφια περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, την Χρύσα Καραγιάννη.

Οι «θέσεις – κλειδιά» και οι ενωτικές αναφορές

Στέλνοντας διαρκώς μηνύματα στη χθεσινή συνεδρίαση και πρώτη του ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για την ενότητα του κόμματος και την ομοψυχία που απαιτείται για τις κρίσιμες μάχες, ο κ. Κασσελάκης επιδίωξε παράλληλα να εξάρει το έργο των βουλευτών τονίζοντας την εμπιστοσύνη που τους έχει.

Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις που έκανε στην κοινοβουλευτική ομάδα για τις θέσεις-κλειδιά στο κόμμα, πέρασαν με 28 υπέρ και 16 λευκά. Μεταξύ των λευκών ήταν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη, δείχνοντας ότι υπήρχαν διαφωνίες από αρκετούς βουλευτές με κάποιες από τις επιλογές. 

Τα πρόσωπα λοιπόν που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωκράτης Φάμελλος ως Πρόεδρος ΚΟ.

Περιοδεία Κασσελάκη σε Κόρινθο, Πάτρα και Ρόδο: «Η Κυριακή είναι ένα τεστ για την ανθρωπιά απέναντι στην αλαζονεία»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νέα γραμματέας της ΚΟ θα είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο Γιώργος Τσίπρας, αναλαμβάνει διευθυντής της Κ.Ο. Συντονιστής ΕΠΕΚΕ (συντονιστής των τομεαρχών), αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης.

Περιοδεία Κασσελάκη σε Κόρινθο, Πάτρα και Ρόδο: «Η Κυριακή είναι ένα τεστ για την ανθρωπιά απέναντι στην αλαζονεία»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο κ. Κασσελάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές όταν εισήλθε, ενώ πολλά ήταν και τα χειροκροτήματα και προς τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίον υποδεχτηκαν θερμά βουλευτές και τα στελέχη που βρίσκονταν στην αίθουσα. 

Κασσελάκης εφ’ όλης της ύλης στους «Πρωταγωνιστές»

Στη χθεσινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του ALPHA και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για την πολιτική αλλά και για πιο προσωπικά θέματα. 

Δηλωσε ότι ήταν η εργαλειοποίηση του φράχτη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή που τον οδήγησε να αποδεχθεί την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης της ΔΕΗ, εξηγώντας ότι έχει αποδειχθεί σε πολλες χώρες οτι τα δημόσια αγαθά όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς μπορεί να δημιουργήθουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία.


Από την άλλη, μιλώντας για πιο προσωπικά θέματα, αναφέρθηκε στο πως αποκάλυψε στην οικογένειά του για τη σχέση του ενώ δήλωσε και φιλάθλος του Παναθηναϊκού.

Ε. Αποστολάκης στην ΕΡΤ: «Στον κ. Κασσελάκη είδα μια καινούργια ελπίδα»

Παράλληλα, για τη στήριξη που παρέχει στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη μίλησε σήμερα (06.10.2023) στην ΕΡΤ ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, λέγοντας ότι «στον κ. Κασσελάκη είδα μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα

Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί στο κόμμα γεγονός που αποτυπώθηκε στα 16 λευκά στη χθεσινή ψηφοφορία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης που έχει γίνει «σκιά» του νέου προέδρου, δήλωσε ότι όντως υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση, η οποία είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.

«Θεωρώ ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν τα όργανα γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», σημείωσε. Και όπως είπε, ο καθένας που αντιδρά έχει τους δικούς του λόγους επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απολύτιως κατανοητό και σεβαστό. Και όπως δήλωσε κανείς δεν περισσεύει.

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος δήλωσε ότι απαιτείται χρόνος και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα. Όπως είπε η διεξαγωγή του συνεδρίου εντός του Νοεμβρίου, όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτή καθώς θα χρειαστεί προεργασία και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει φαντάρος αποκαλύπτοντας ότι θα είναι πολύ πιθανό να υπηρετήσει το Νοέμβριο στον Στρατό Ξηράς.

Αριστερός δε σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι είναι ευκατάστατος και πιθανότατα δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά ο κ. Αποστολάκης δήλωσε στις «Συνδέσεις» ότι «αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας». Σημείωσε, μάλιστα, ότι το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση δεν σημαίνει ότι του στερείται το δικαίωμα να είναι αριστερός.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ





Source link