Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Χόλσγκροουβ έχει την καλύτερη εικόνα από τους δανεικούς των ερυθρολεύκων


Η καλή παρουσία του Τζόρνταν Χόλσγκροουβ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και η απόκτηση “6-8αριού” τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι δανεικοί παίκτες του Ολυμπιακού.

Η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρει τη δυνατότητα για το πρώτο ταμείο της έως σήμερα πορείας των δανεικών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Ο Αντόνιο Κορδόν κι οι συνεργάτες του δεν ασχολούνται μόνο με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού ή τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι, αλλά παρακολουθούν στενά ταυτόχρονα τους δανεικούς παίκτες της πειραϊκής ομάδας.

Έτσι, λίγο πριν φτάσουμε στο πρώτο μισό της σεζόν, εκείνος που ξεχωρίζει είναι ένας παίκτης που δεν έχει φορέσει ακόμη την ερυθρόλευκη φανέλα. Πρόκειται για τον Τζόρνταν Χόλσγκροουβ, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι από την Πάσος Φερέιρα, αλλά παραχωρήθηκε αμέσως δανεικός στην Εστορίλ.

Ο Σκωτσέζος κεντρικός χαφ έκανε ταξίδι – αστραπή στην Ελλάδα, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις κι εργομετρικά τεστ, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την πειραϊκή ΠΑΕ έως το καλοκαίρι του 2025 κι επέστρεψε αμέσως στην Πορτογαλία.

Οι υπόλοιποι δανεικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού -Μπα, Σισέ, Πέπε, Ραμόν, Κούντε και Λοβέρα- πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις στις ομάδες που αγωνίζονται.

Ξεχώρισε στην Εστορίλ

Σε ό,τι αφορά τον Χόλσγκροουβ διανύει πολύ καλή σεζόν με την Εστορίλ κι έχει συμπεριληφθεί ήδη τρεις φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος σε αυτές τις 11 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής χρησιμοποιείται κυρίως στη θέση του αμυντικού χαφ σε σύστημα 4-3-3 ή 3-4-3 που χρησιμοποιεί ο προπονητής της Εστορίλ, Βάσκο Σάμπρα, ενώ στο τελευταίο ματς κόντρα στην Κάσα Πία έπαιξε ως “οκτάρι”.

Ο Σκωτσέζος είναι ένας box to box ποδοσφαιριστής και, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να διακοπεί ο δανεισμός του στην πορτογαλική ομάδα και να ενσωματωθεί στους ερυθρολεύκους, οι οποίοι αναζητούν “6-8άρι” ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Χόλσγκροουβ έχει 10 συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ μέσα στην περίοδο κι έχει αγωνιστεί επίσης, στη Θέλτα, στη Ρέντινγκ και στην Πάσος Φερέιρα.

Χαμηλές οι πτήσεις των υπολοίπων

Ο Σισέ δεν έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα στην Άντανα Ντεμίρσπορ, σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Ουσεϊνου Μπα, ο οποίος είναι βασικός στην Μπασάκσεχιρ. Ο 28χρονος στόπερ είχε αποβληθεί στο πρώτο του ματς στην Τουρκία με αντίπαλο την Κόνιασπορ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του.

Ο Πέπε κινείται σε ρηχά νερά για την ώρα στη Πάφο, καθώς έχει αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια στο πρωτάθλημα -έχει παίξει στα πέντε από τα 11 ματς- κι έχει μόλις μία ασίστ, στον αγώνα απέναντι στον Εθνικό πριν από μία εβδομάδα. Ο Πορτογάλος χρησιμοποιείται ως “8άρι” και “10άρι”, αλλά δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ερυθρολεύκους τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και παραχωρείται δανεικός, αρχικά στη Φαμαλικάο και στη συνέχεια στην Ανκαραγκουτσού, στην Καρταγένα και πλέον στην Πάφο.

Ο Ραμόν ξεκίνησε ως βασικός στην Εσπανιόλ, αλλά στην πορεία έχασε τη θέση βασικού στην ισπανική ομάδα και χρησιμοποιείται τους τελευταίους δύο μήνες κυρίως ως αλλαγή. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έχει 10 συμμετοχές και δύο ασίστ στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος κι άλλον έναν αγώνα και μία ασίστ στο Κύπελλο. Ο 22χρονος αμυντικός προσπαθεί να κερδίσει πάλι θέση βασικού στην Εσπανιόλ.

Ο Κούντε έχει αγωνιστεί στα οκτώ από τα 11 παιχνίδια του Ατρόμητου, χωρίς να έχει ασίστ ή γκολ και, για την ώρα, έχει παίξει μόλις ένα 90λεπτο. Ο Καμερουνέζος κεντρικός χαφ θα μπορούσε να είχε καλύτερη παρουσία στην ομάδα του Περιστερίου.

Κι ο Λοβέρα έχει θετική παρουσία στη Ροζάριο Σεντράλ, παίζοντας ως εξτρέμ, αλλά και περιφερειακός επιθετικός. Ο 24χρονος Αργεντινός ποδοσφαιριστής έχει επτά συμμετοχές κι ένα γκολ, εναντίον της Βελέζ Σάρσφιλντ.

Στην περίπτωση, του Λοβέρα, η Ροζάριο Σεντράλ μπορεί να τον αποκτήσει, καθώς υπάρχει οψιόν αγοράς καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από όλους τους δανεικούς ποδοσφαιριστές, λοιπόν, μόνο ο Χόλσγκροουβ θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο, κι αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς η συμφωνία για τον δανεισμό του στην Εστορίλ είναι μέχρι τον Ιούνιο.

Βέβαια, όπως υπάρχουν συμβόλαια που “σπάνε”, έτσι υπάρχουν και δανεισμοί που λήγουν πρόωρα.



Source link