Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο τραυματισμός του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δημιουργεί ένα δύσκολο δίλημμα στον Εργκίν Αταμάν


Ο τραυματισμός του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αλλάζει άρδην τα χρονικά πλαίσια στα οποία πρέπει να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για έναν παίκτη στα φόργουορντ. Αν, φυσικά, ο Εργκίν Αταμάν δείξει προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει την τύχη με το μέρος του. Ο σοβαρός τραυματισμός του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε δάχτυλο του χεριού ήρθε να προστεθεί στα αρκετά (και σημαντικά) προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο Εργκίν Αταμάν στο πρώτο δίμηνο της σεζόν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η αρχή έγινε το καλοκαίρι με τον Ντίνο Μήτογλου, για να ακολουθήσει η επέμβαση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο γόνατο και, εσχάτως, το χειρουργείου του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ενδιάμεσα, εμφανίστηκαν κι οι τραυματισμοί του Λούκα Βιλντόσα.

Κάπως έτσι, ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει καταφέρει ως τώρα να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό του, σε πλήρη μορφή. Πάντα κάποιος λείπει. Εσχάτως, ο 58χρονος προπονητής αντιλαμβάνεται πως θα πρέπει να πορευτεί για τους επόμενους δύο μήνες δίχως δύο βασικούς παίκτες στα φόργουορντ: τον Ιωάννη Παπαπέτρου και, φυσικά, τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ένα γεγονός που θα φέρει, σε πρώτη φάση, πιο μπροστά στο rotation τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (στο “3”) και τον Λευτέρη Μαντζούκα (στο “4”). Συν την έξτρα επιβάρυνση του Μάριους Γκριγκόνις και του Ντίνου Μήτογλου. Δευτερευόντως, μοιάζει σαφές πως το μεγάλο διάστημα απουσίας του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού δημιουργεί ένα δίλημμα στον Εργκίν Αταμάν: είτε να εκμεταλλευτεί την προσθήκη του Κέντρικ Ναν για να μονιμοποιήσει τα σχήματα με τους τρεις κοντούς είτε να βγει πιο επισταμένως στην αγορά, για να επαναφέρει το απαιτούμενο μέγεθος στην ομάδα του.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως το τριφύλλι εξέταζε (διακριτικά κατά βάση) την αγορά για το ενδεχόμενο της έξτρα προσθήκης στο “3” (για να καλυφθεί, κυρίως σε επίπεδο μεγέθους, το κενό του Ιωάννη Παπαπέτρου). Πλέον όμως, καθίσταται σαφές πως το κενό στα φόργουορντ είναι μεγάλο, σημαντικό και θα κρατήσει για καιρό -ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα χάσει, στην καλύτερη, 11 αγώνες της EuroLeague μέχρι το τέλος του 2023.

Όπερ και σημαίνει πως αλλάζουν άρδην τα χρονικά πλαίσια στα οποία θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός για μεταγραφή, αν φυσικά ο Εργκίν Αταμάν πάρει την απόφαση να κοιτάξει προς αυτή την κατεύθυνση, για να έχει μια έξτρα επιλογή στο rotation -τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά στις δυνατότητες που παρέχει η αγορά; Σαφώς δεν είναι πολλές, πλην όμως η δεξαμενή των ΗΠΑ (NBA και G-League) έχει πάντα κάτι αξιόλογο. Ειδικά για ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν, που δεν φείδονται χρημάτων, αν παραστεί ανάγκη (βλ. Κέντρικ Ναν).



Source link