Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποφύγει κάθε ‘παγίδα’ στη Λαμία για να μείνει πρώτος


Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο “Αθανάσιος Διάκος” από τη Λαμία (4/11, 17:30, COSMOTESPORTS 1HD, Match Center στο SPORT24), θέλοντας να αποφύγει κάθε παγίδα. Το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την αναμέτρηση της Λαμίας.

Στη δύσκολη διετία 2018-’20, η Λαμία είχε εξελιχθεί σε μία απ’ τις πολλές έδρες “μαύρες τρύπες” της περιφέρειας στις οποίες έπεφτε μέσα ο Παναθηναϊκός, με αποκορύφωμα τους δύο σερί αποκλεισμούς του στο Κύπελλο Ελλάδος το 2018 και το 2019.

Απ’ την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι έπειτα, τα ντροπιαστικά σερί απέναντι στους “κυανόλευκους” της Φθιώτιδας μπήκαν στο χρονοντούλαπο, με το “τριφύλλι” να μετράει 6 στις 6 νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (οι τέσσερις με σκορ 2-0) με συνολικό απολογισμό τερμάτων 12-1.

Τούτη τη φορά όμως, ο σημερινός (4/11, 17:30, Cosmote Sports 1HD, Match Center στο SPORT24) αγώνας είναι διαφορετικός και σαφώς πιο δύσκολος από κάθε άλλον που έχουν δώσει φέτος οι “πράσινοι” σε έδρα ομάδας της περιφέρειας. Κι αυτό διότι η εφετινή Λαμία είναι μία πραγματικά καλή ομάδα που έχει καταφέρει ως τώρα μπει “σφήνα” στη ζώνη των playoffs.

Με καλύτερο υλικό και καλή δουλειά απ’ τον Λεωνίδα Βόκολο, ο οποίος αφού κατάφερε να την κρατήσει πέρσι στη Super League, φέτος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που πολεμάει όλα τα παιχνίδια του. Και “τρέχει” ένα αήττητο σερί 8 αγώνων στην έδρα του (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), έχοντας χάσει για τελευταία φορά απ’ τον Ολυμπιακό (3-0) στις 19 του περασμένου Φλεβάρη.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει απόλυτα… υποψιασμένος στο “Αθανάσιος Διάκος” προκειμένου να αποφύγει κάθε “παγίδα” που θα βρει στο δρόμο του για να μπορέσει να παραμείνει πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα, εν αναμονή και της οριστικοποίησης των βαθμολογικών δεδομένων απ’ τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την απόφαση της Εφέσεων για το διακοπέν clasico με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιοβάνοβιτς προετοίμασε την ομάδα του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με λογική “μεγάλου” αγώνα, γνωρίζοντας πως ο βαθμός συγκέντρωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένος στο σημερινό (4/11) ματς. Όπως και η αποτελεσματικότητα της ομάδας του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δεδομένο πως θα βγάλει ένα πολύ σκληρό προφίλ.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να κάνει τρεις με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του “τριφυλλιού” σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (29/10) με τον Πανσερραϊκό στη Λεωφόρο.

Η πρώτη θα αφορά το κέντρο της άμυνας, με τον Τιν Γεντβάι να επιστρέφει στο βασικό σχήμα δίπλα στον “κάπτεν” Μπαρτ Σένκεφελντ και τον Γουίλιαν Αράο να μετακινείται στη φυσική θέση του, στη μεσαία γραμμή, αντί του Ρουμπέν Πέρεθ.

Στον άξονα, ο Βραζιλιάνος μέσος θα έχει στο πλευρό του τον Άνταμ Τσέριν, ενώ φαβορί για τη θέση του επιτελικού μέσου μπροστά τους, δείχνει να είναι ο Φίλιπ Τζούριτσιτς αντί του Μπερνάρ.

Στα άκρα της αμυντικής τετράδας μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα πάρουν ο Γιώργος Βαγιαννίδης με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ενώ δεξιά ο “Τούκου” Παλάσιος θα διατηρήσει τη θέση του, όπως κι ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς στ’ αριστερά (με αουτσάιντερ τον Μαντσίνι που τα πήγε εξαιρετικά στο μισάωρο που έπαιξε κόντρα στον Πανσερραϊκό). Για τη δε θέση του φορ, μικρό προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο Φώτης Ιωαννίδης, αντί του Αντράζ Σπόραρ.

Η τελική απόφαση του Γιοβάνοβιτς, ωστόσο, θα παρθεί την τελευταία στιγμή και θα παίξει ρόλο σ’ αυτή και το ματς που ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη (9/11) με τη Ρεν στη Γαλλία…

Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό (4/11) αγώνα με τη Λαμία στο “Αθανάσιος Διάκος” συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Βέρμπιτς.



Source link