Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο οδοστρωτήρας Καμπενγκέλε διέλυσε τον ΠΑΟΚ και απόλαυσε την παράσταση όσο και οι θεατές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων


Όλα τα φώτα και τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Φιόντου Καμπενγκέλε στη νίκη της ΑΕΚ Betsson επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μία παράσταση που απόλαυσε όσο και οι θεατές.

Ο Φιόντου Καμπενγκέλε έζησε την μεγαλύτερή του βραδιά με την φανέλα της ΑΕΚ Betsson, στην έως τώρα πορεία του με τα κιτρινόμαυρα και απόλαυσε τη νίκη της Ένωσης επί του ΠΑΟΚ για την Stoiximan Basket League, αλλά και την δική του εντυπωσιακή εμφάνιση, στον μέγιστο βαθμό.

Ο Καναδός σέντερ είχε λείψει από το σύνολο του Ζουάν Πλάθα το προηγούμενο διάστημα, με έναν τραυματισμό να του στερεί ορισμένα παιχνίδια, αλλά και την δυνατότητα να βρει ρυθμό και να ενσωματωθεί στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων. Όποτε το έπραξε, ήταν εμφανή τα στοιχεία και οι δυνατότητές του, προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες στην ΑΕΚ Betsson.

Μία μοναδική παράσταση

Ο ανιψιός του Ντικέμπε Μουτόμπο αγωνίστηκε για μόλις τρίτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και έλαβε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλη φορά. Έμεινε στο παρκέ για 26’39” και έκανε τα πάντα, έχοντας καταλυτική προσφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Η δεινότητά του στο σκοράρισμα αποδεικνύεται από τους 30 πόντους που σκόραρε, χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες, κάτι το οποίο μαρτυρά εν πολλοίς και η ευστοχία του, καθώς μέτρησε 9/11 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 6/8 βολές.

Ο Καμπενγκέλε κυριάρχησε στο “ζωγραφιστό” με 16 ριμπάουντ, ενώ παράλληλα μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και 2 τάπες, υποπίπτοντας σε ισάριθμα λάθη. Ο βαθμός του στο σύστημα αξιολόγησης ανέρχεται στο 48 και αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του στο παιχνίδι.

Ειδική μνεία για την ενέργειά του όταν αγωνίζεται, αλλά και για ορισμένες… τρελές αποφάσεις, έγινε και από τον προπονητή της ΑΕΚ Betsson, Ζουάν Πλάθα, στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: “Το πιο σημαντικό είναι η ενέργεια που μας δίνει ο Καμπενγκέλε. Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία παιχνίδια, μας δίνει άλλη ενέργεια στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Παίρνει κάποιες τρελές αποφάσεις. Ίσως να τον πυροβολούσα στα πόδια αν ήμουν ελεύθερος σκοπευτής, αλλά μας βοηθάει πάρα πολύ”.

Το απόλαυσε όσο και ο κόσμος της ΑΕΚ Betsson

Η ενέργειά του και ο τρόπος που έζησε το παιχνίδι ο Καναδός σέντερ είναι άξια αναφοράς, καθώς αποτυπώθηκε τόσο στους πανηγυρισμούς και την έντασή του κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στην χαρά, η οποία ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του κατά την αποθέωσή του από τον κόσμο, που έδωσε δυναμικό παρών στα Άνω Λιόσια και έφυγε με ένα πλατύ χαμόγελο από το γήπεδο.

Σε ένα παιχνίδι μάλιστα, που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ένωση, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με διαφορά 17 πόντων. Στο δεύτερο μέρος μπήκε με το πόδι κολλημένο στο “γκάζι” και δεν κοίταξε ξανά πίσω, καταφέρνοντας να νικήσει για 20 πόντους, ένα ματς στο οποίο βρισκόταν πίσω για 17.

Ο Καμπενγκέλε ήταν σίγουρα ο πρωταγωνιστής με εντυπωσιακούς αριθμούς, με τον Τσέισον Ραντλ να είναι κομβικός σε αρκετά σημεία του ματς, όταν με μεγάλα καλάθια, είτε ξεκόλλησε την ΑΕΚ Betsson, είτε εδραίωσε το προβάδισμά της. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 21 πόντους, ωστόσο η εμφάνισή του επισκιάστηκε από την πληθωρική παρουσία του συμπαίκτη του.

Η ομάδα του Πλάθα βρίσκει ολοένα και περισσότερες σταθερές και λύσεις στο παιχνίδι της, που κάνουν τον Ισπανό τεχνικό να χαμογελά εν όψει της συνέχειας.



Source link