Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Μπάιντεν καλεί το Κογκρέσο να «δράσει χωρίς καθυστέρηση» μετά τους «μαζικούς βομβαρδισμούς» στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Παρασκευή το Κογκρέσο να «δράσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», μετά τους «μαζικούς βομβαρδισμούς» στην Ουκρανία, καθώς βουλευτές και γερουσιαστές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας στο Κίεβο.

«Αν το Κογκρέσο δεν λάβει επείγουσα δράση το νέο έτος, δεν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να στέλνουμε τα τόσο αναγκαία όπλα και συστήματα αεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία για να προστατεύσει τον λαό της», προειδοποίησε ο Μπάιντεν.

Η Μόσχα δηλώνει ότι όλοι οι στόχοι της Ουκρανία έχουν πληγεί

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το τελευταίο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί «μια θλιβερή υπενθύμιση στον κόσμο ότι, μετά από σχεδόν δύο χρόνια αυτού του καταστροφικού πολέμου, ο στόχος του Πούτιν παραμένει αμετάβλητος».

«Όλοι οι στόχοι μας έχουν πληγεί», λέει η Μόσχα

«Όλοι οι στόχοι που είχαν οριστεί έχουν πληγεί», ανέφερε την Παρασκευή, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, για τις επιδρομές της Μόσχας στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 50 πλήγματα, μεταξύ των οποίων ένα «μεγάλο πλήγμα» μεταξύ της 23ης και 29ης Δεκεμβρίου σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών, αποθηκών πυρομαχικών και σημεία ανάπτυξης Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων.

Μπορέλ: Άνανδρα, τυφλά χτυπήματα

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε μία από «τις πιο σημαντικές επιθέσεις» της Ρωσίας, που έπληξε πόλεις και τον πληθυσμό στην Ουκρανία την Παρασκευή, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους.

«Πρόκειται για μια νέα σειρά άνανδρων και τυφλών χτυπημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έπληξε «σχολεία, έναν σταθμό μετρό και ένα νοσοκομείο, που προκάλεσαν τουλάχιστον δεκαέξι θανάτους», όπως σημείωσε.



Source link