Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Κυρ. Βελόπουλος στην ΕΡΤ: Η κυβέρνηση αυξάνει τη φορολογία με εντολή ΔΝΤ


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβερνητικής πολιτικής ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και η Χριστίνα Βίδου. Ο κύριος Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πιέζει τους δικαστές και τη Βουλή για να μην ασκηθούν διώξεις για τα Τέμπη, έκανε λόγο για αύξηση της φορολογίας με εντολή του ΔΝΤ , και τάχθηκε κατά των συνομιλιών με την Τουρκία που όπως είπε διεκδικεί το Αιγαίο και κατέχει την Κύπρο.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Με αφορμή την επέτειο για τα 50 από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είπε ότι «Το Πολυτεχνείο ήταν ένας αγώνας για τη Δημοκρατία από αγνούς φοιτητές, αρκετούς, με πολλούς προβοκάτορες μέσα ή πράκτορες».

Στο ερώτημα εάν «50 χρόνια μετά ο αρχηγός ενός δεξιού κόμματος, όπως η «Ελληνική Λύση» δεν θα ήταν μια πρόοδος και ένας πολιτικός συμβολισμός να καταθέσει ένα στεφάνι στο Πολυτεχνείο» απάντησε:

«Η αλήθεια δεν είναι αριστερά ή δεξια. Η αλήθεια είναι αλήθεια. Την ιστορία την γράφουν οι νικητές και όταν μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο, μετά το -74 οι νικητές έγραψαν την ιστορία όπως ήθελαν. Για να φύγει ο Παπαδόπουλος από τη χώρα έπρεπε και οι Αμερικανοί να το πούνε. Εάν δεν το έλεγαν οι Αμερικανοί δεν θα έφευγε ποτέ. Έκανε πράγματα που ενοχλούσαν τους Αμερικανούς. Το -73 που έφυγε ο Παπαδόπουλος ήρθε ο Ιωαννίδης. Έφυγε μια χούντα και ήρθε άλλη χούντα.

Εκείνη η χούντα του Παπαδόπουλου, όπως τη λένε κάποιοι, επταετία, ή επανάσταση, τους βολεύει έτσι η λέξη, έκανε πράγματα που ενοχλούσαν τους Αμερικανούς. Ο Παπαδόπουλος είχε δώσει άδεια για εξορύξεις στην Ελλάδα χωρίς τη συναίνεση των Αμερικανών και μάλιστα οι εξορύξεις θα γίνονταν σε δραχμές. Αυτός ο κακός ο Παπαδόπουλος επιχείρησε να βγάλει πετρέλαιο. Ενώ η Δημοκρατία μας δεν βγάζει πετρέλαιο»

«Υπάρχει καλός και κακός δικτάτορας όταν έχει να κάνει με θέματα Δημοκρατίας; Το βάζουμε στο ίδιο ζύγι με το εάν έκανε προσπάθειες για εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα;» του αντέτειναν οι δημοσιογράφοι.





Source link