Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Νετανιάχου προς πάσα κατεύθυνση: Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς απελευθέρωση όλων των ομήρων

Ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, συναντήθηκε σήμερα το βράδυ, στο Αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου, τον Διευθυντή της Ισραηλινής Αρχής Ασφαλείας, τον Διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και επικεφαλής συμβουλίων από την Ιουδαία και τη Σαμάρια σχετικά με την Δυτική Όχθη.

«Στην αρχή των παρατηρήσεών μου, θα ήθελα να επαινέσω τη χερσαία δράση των IDF στη Λωρίδα της Γάζας. Προχωράει καλά και επιτυγχάνει καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παραμερίσω κάθε είδους ψευδείς φήμες που ακούμε από κάθε είδους κατεύθυνση και να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα».

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επικοινώνησε τους λόγους της επίσκεψή του, αμέσως μετά την ενημέρωση για την έκβαση του πολέμου.

Στην αντιτρομοκρατία συμπεριλαμβάνει την δράση στην Γάζα αλλά και την Δυτική Όχθη

«Βρίσκομαι εδώ με το Πολεμικό Συμβούλιο, τους επικεφαλής των συμβουλίων από την Ιουδαία και τη Σαμάρια (σ.σ. Δυτική Όχθη) και φυσικά, με την Κεντρική Διοίκηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων. Ήρθαμε εδώ για να πετύχουμε τρεις στόχους: Ο πρώτος στόχος είναι να εντείνουμε την αντιτρομοκρατία, η οποία γίνεται επιθετικά. Θα ήθελα να συγχαρώ τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, την Ισραηλινή Αρχή Ασφαλείας και την αστυνομία του Ισραήλ για την πολύ εντυπωσιακή δράση τους σε αυτόν τον τομέα» είπε ανακοινώνοντας πως θεωρεί όλη την επιχείρηση ως αντιτρομοκρατική.

Συνέχισε για τα μέτρα ασφαλείας στους παράνομους κατά τον ΟΗΕ ισραηλινούς οικισμούς της Δυτική Όχθης «Ο δεύτερος στόχος είναι να αποτραπεί η κλιμάκωση και η Ιουδαία και η Σαμάρεια να γίνουν ένα δεύτερο μέτωπο.Φυσικά, αυτό απαιτεί προετοιμασία για επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια».

Για να ανοίξει το ζήτημα των εποίκων που έχει στοιχίσει επικοινωνιακά στο Ισραήλ «Ο τρίτος λόγος είναι μια χούφτα εξτρεμιστών που δεν εκπροσωπούν το κοινό που κάθεται εδώ και που προκαλεί μεγάλη ζημιά στο κράτος του Ισραήλ».

Οι πολλοί είναι καλοί αλλά υπάρχουν και κάποια «σάπια μήλα»

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επικαλέστηκε την θεωρία των «σάπιων μήλων». Δηλαδή πως η πλειονότητα είναι καλή και υπάρχουν λίγες κακές εξαιρέσεις.  «Υπάρχουν μισό εκατομμύριο πιστοί, νομοταγείς κάτοικοι στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, οι οποίοι κάνουν αφοσιωμένο έργο» είπε ξεκινώντας την θεωρία.

Συνέχισε πλέκωντας το εγκώμιο των εποίκων της Δυτικής Όχθης «Τώρα, πολλοί από αυτούς είναι είτε αξιωματικοί καριέρας των IDF είτε έφεδροι στην πρώτη γραμμή στη Γάζα. Αυτοί οι πολίτες έχουν συμβάλει σημαντικά στο κράτος του Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια και ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που οι πολίτες του Ισραήλ γνωρίζουν ότι είναι τόσο δύσκολες όσο και υποχρεωτικές. Διατηρούν με συνέπεια ηθικές αξίες και κανόνες συμπεριφοράς ύψιστης τάξης».

«Υπάρχει μια μικρή χούφτα ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν αυτό το κοινό και που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους» ανέφερε ο Νετανιάχου θέλοντας να ευχαριστήσει την αμερικάνική πολιτική σκηνή που πίεζε να σταματήσουν οι επιθέσεις των εποίκων.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ανεχθούμε αυτό.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε.Θα λάβουμε όλα τα μέτρα εναντίον τους. Αυτό προκαλεί σοβαρή διεθνή ζημιά στο κράτος του Ισραήλ και δεν αντιπροσωπεύει το κοινό εδώ.Το καταδικάζω αυτό και θα δράσουμε εναντίον του και ξέρω ότι εκπροσωπώ όλους τους ανθρώπους που κάθονται εδώ – τους επικεφαλής των κοινοτήτων στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και τους κατοίκους της Ιουδαίας και της Σαμάρειας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δυστυχώς όμως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρέλειψε να αναφέρει πως οι έποικοι εξοπλίστηκαν με όπλα από τον Ιταμάνρ Μπεν-Γκβιρ τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας.

Μάλιστα εκτός από τα 10.000 τυφέκια εφόδου ισραηλινής κατασκευής, αλεξίσφαιρα και κράνη που εξοπλίστηκαν, ο ίδιος υπουργός άλλαξε την νομοθεσία ώστε να μπορούν οι έποικοι να προμηθεύονται πιστόλια με τηλεφωνική άδεια, αντί για ταυτοπρόσωπη παρουσία στο υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας. Ήδη από τις 10 Οκτωβρίου, πριν ξεκινήσουν οι συστηματικές επιθέσεις στην Δυτική Όχθη σύμφωνα με τους Times of Israel.



Source link