29 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: “Οι παρατάξεις Κουρέτα, Αγοραστού και Ε. Τζανακούλη, μια φωνή και μια γροθιά, ζήτω τα πανεπιστήμια τα ιδιωτικά”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας τάσσεται υπέρ του δημόσιου και αναβαθμισμένου πανεπιστημίου που να στηρίζει η πολιτεία και δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της στο προωθούμενο Ν/Σ της κυβέρνησης “που επιτρέπει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της μόρφωσης” όπως επισημαίνει σχετικά.

Επιπλέον, ψέγει την νέα περιφερειακή αρχή του κ. Κουρέτα και τις παρατάξεις των κ. Αγοραστού και κας Τζανακούλη για το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Θεσσαλίας (15/1/24)τά “χθηκαν υπέρ του Ν/Σ της κυβέρνησης που προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απορρίπτοντας με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την οποία καλούσε το περιφερειακό συμβούλιο, να ταχθεί ενάντια στο Ν/Σ που προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια” και τονίζοντας “Να γνωρίζουν λοιπόν η νεολαία και οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες της Θεσσαλίας, ότι η δήθεν προοδευτική νέα περιφερειακή αρχή Κουρέτα που στηρίζεται απο (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ25-Οικολόγους) και θεωρεί ότι πρέπει να συνυπάρχει το δημόσιο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μαζί με τις παρατάξεις Αγοραστού (Ν.Δ) και Ε. Τζανακούλη, που προέρχεται κι αυτή απ’ αυτό το κόμμα, τάσσονται με το κυβερνητικό νομοσχέδιο”.





Source link