Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Ατύχημα ανασφάλιστου διανομέα καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού

Διανομέας που εργάζεται ως freelancer σε γνωστό επιχειρηματικό όμιλο τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο σοβαρά στη Λάρισα εν ώρα εργασίας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού του Ν. Λάρισας σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει τις ακραίες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες εργάζονται οι διανομείς , οι οποίοι φαίνονται ως “συνεργάτες”, αλλά στην ουσία έχουν απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας:
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτές τις συνθήκες εργασίας γαλέρα για τους συναδέρφους διανομείς. Ειδικά για αυτούς που εργάζονται στο καθεστώς του Freelancer, όπως ο συνάδελφος μας που σακατεύτηκε το Σάββατο που οι οποίοι παίζουν
καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα στο δρόμο.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι το πρώτο μέλημα της μεγαλοεργοδοσίας είναι να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους χωρίς να τους νοιάζει στο ελάχιστο για τους κατά τ’ άλλα «συνεργάτες» τους. Οι διανομείς ξέρουμε πολύ καλά , ότι στη πραγματικότητα είμαστε εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είμαστε συνεργάτες ,με κανένα επιχειρηματικό όμιλο.
Δουλεύουμε σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες , αναγκασμένοι να μένουμε 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουμε το «ψωμί» της οικογένειας και κυνηγώντας τη κάθε παραγγελία, περιμένοντας πότε θα χτυπήσει το beeper, με αποτέλεσμα να είμαστε εξαντλημένοι και να διατρέχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για να τραυματιστούμε.
Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που χρόνια τώρα νομοθετούν και εφαρμόζουν αντιλαϊκούς νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των μεγάλων εταιριών. Αποκορύφωμα αποτελεί ο περιβόητος νόμος Χατζηδάκη που έδωσε το δικαίωμα να μπορεί η κάθε εταιρία να διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο όπως την βολεύει, να διαμορφώνει συνθήκες και όρους εργασίας που εξυπηρετούν την ίδια και να βάζει χέρι στη τσέπη  μας χωρίς να ρωτάει κανέναν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :
 Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την εταιρεία για όλους τους εργαζόμενους
 Να ενταχθούν όλοι οι διανομείς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος.
 Να ασφαλιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι διανομείς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
 Άμεσα μέτρα για αποζημίωση του συναδέλφου, με ευθύνη του κράτους και της εταιρείας, για όσο καιρό δεν μπορεί να εργαστεί.





Source link