30 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κ. Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα – Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα, ώστε να εναρμονιστεί η τιμή του με την υπόλοιπη Ευρώπη, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακρίβεια.

«Είναι παντελώς αδικαιολόγητο το γεγονός ότι οι τιμές στο βρεφικό γάλα είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη», σημείωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας παράλληλα πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των καταναλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για διαρκή μάχη της κυβέρνησης εναντίον της  ακρίβειας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η Ελλάδα δεν είναι μπανανία», για να προσθέσει αμέσως μετά:

«Στόχος μας είναι η διόρθωση των στρεβλών εμπορικών πρακτικών», είπε αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από τώρα.

Όπως επισήμανε «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link