Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καναδάς όπως λέμε Ευρώπη – Μόνο ηλεκτρικά από το 2035

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πληθαίνουν οι χώρες που έρχονται να συμφωνήσουν με το πλάνο της Ε.Ε. για πώληση μόνο αμιγώς ηλεκτρικών Ι.Χ. από το 2035.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία προσθήκη σε αυτή τη μεγάλη λίστα, είναι ο Καναδάς, ο οποίος έρχεται να βάλει ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο των θερμικών κινητήρων, δημοσιεύοντας την απόφαση για την απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που παράγουν εκπομπές ρύπων από το 2035.

Πριν συμβεί αυτό, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον Καναδά θα πρέπει να συμμορφωθούν με άλλους κανονισμούς. Αρχής γενομένης από το έτος μοντέλου 2026, τουλάχιστον το 20% των αυτοκινήτων που πωλούνται από μια εταιρεία σε ένα έτος θα πρέπει να είναι ZEV (οχήματα μηδενικών εκπομπών –Zero Emission Vehicles). Μέχρι το 2030, ο στόχος θα αυξηθεί στο 60 τοις εκατό, με απώτερο στόχο τις πωλήσεις μόνο ZEV στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eκτός από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα υδρογόνου, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών μπορεί επίσης να είναι plug-in υβριδικά που μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, αυτά τα PHEV πρέπει να λειτουργούν σε λειτουργία EV “για μια καθορισμένη ελάχιστη απόσταση πριν μεταβούν στη λειτουργία ως υβριδικά οχήματα, χρησιμοποιώντας υγρά “.

Ο ίδιος ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της χώρας. Με τον στόχο που έχει τεθεί για το 2035, οι αρχές προβλέπουν ότι τα ρυπογόνα ελαφρά οχήματα θα απομακρυνθούν όλα από τους δρόμους μέχρι το 2050.

 



Source link