Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καθυστερήσεις στην απόδοση μέτρων προσωπικής ασφάλειας σε εργαζόμενους διαπιστώνει η ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας

Με αφορμή 2 θέματα που αφορούσαν απόδοση σε χρήμα για τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν χορηγήθηκαν σε δικαιούχους εργαζομένους στις Π.Ε Καρδίτσας και Μαγνησίας για το 2019 και 2020, που έφερε προς έγκριση η απερχόμενη περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, στο περιφερειακό συμβούλιο στις 11/12/2023, ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, με ανακοίνωσή του σημειώνει πως οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ θα ψηφίσουν θετικά και για τα δυο θέματα, αλλά επισημαίνει πως η περιφερειακή αρχή έχει ευθύνη για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

Ο κ. Τσιαπλές παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:

Θα ψηφίσουμε θετικά και για τα δυο θέματα, αλλά πρέπει να πούμε ότι η περιφερειακή αρχή έχει ευθύνη για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

2019: Οι εργαζόμενοι δικαιούχοι σε Λάρισα, Καρδίτσα και Μαγνησία, δεν πήραν ΜΑΠ, ούτε γάλα, ούτε έγινε αποτίμηση σε χρήμα. Δεν έγιναν ιατρικές εξετάσεις.

2020: Δεν πήραν ΜΑΠ, ούτε γάλα οι εργαζόμενοι δικαιούχοι σε Λάρισα και Μαγνησία, ούτε έγινε αποτίμηση σε χρήμα για τη Λάρισα, ενώ για τη Μαγνησία το φέρνεται σήμερα. Δεν έγιναν ιατρικές εξατάσεις σε Λάρισα, Μαγνησία και Καρδίτσα.

2021: Οι εργαζόμενοι στην Καρδίτσα, δεν πήραν ΜΑΠ, ούτε γάλα, ούτε έγινε αποτίμηση σε χρήμα. Στη Λάρισα δεν πήρε γάλα, ούτε έγινε αποτίμηση σε χρήμα. Στην Μαγνησία, δεν έγινε αποτίμηση σε χρήμα απο 1/1 – 29/5/21. Ούτε έγιναν ιατρικές εξατάσεις σε Λάρισα, Μαγνησία και Καρδίτσα.

2023: Στην Καρδίτσα, δεν πήραν ΜΑΠ, ούτε γάλα, τα οποία σήμερα φέρνεται για αποτίμηση σε χρήμα.  Ομως στη Λάρισα, δεν πήραν ακόμα τα ΜΑΠ.

Η ΚΥΑ 43726/19 προβλέπει παροχή ΜΑΠ σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής και όχι χρηματικό αντίτιμο. Η αποτίμηση σε χρήμα είναι η έσχατη λύση.





Source link