15 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ – Χαμάς: Ώρες αγωνίας για την παράταση της εκεχειρίας – Έγινε η έκτη ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα που λήγει στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκτη ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.

Δεκαέξι όμηροι και τριάντα κρατούμενοι απελευθερώθηκαν την Τετάρτη προς Πέμπτη

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι ο στρατός του είναι έτοιμος να συνεχίσει την επίθεση στη Γάζα, ενώ οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ έδωσαν οδηγία στους μαχητές τους να προετοιμάζονται για νέες συγκρούσεις αν δεν παραταθεί η εκεχειρία.

Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και τη Δυτική Όχθη.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

06:20 Η Χαμάς λέει ότι το Ισραήλ αρνήθηκε την πρόταση για τη λίστα ομήρων και για την επέκταση της εκεχειρίας

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ απέρριψε πρόταση που τού υπέβαλε να απελευθερώσει επτά γυναίκες και παιδιά που έχει στα χέρια του και να τού παραδοθούν τα πτώματα άλλων τριών ομήρων που έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, προκειμένου να παραταθεί για ακόμη μια ημέρα η ανακωχή σε ισχύ από την Παρασκευή.

Κι αυτό «παρότι επιβεβαιώσαμε διαμέσου των μεσολαβητών πως αυτή η ομάδα (ομήρων) αποτελείται από τους τελευταίους ομήρους που έχει το κίνημα (η Χαμάς) κι εμπίπτουν στη συμφωνημένη κατηγορία» ομήρων προς απελευθέρωση, τονίζει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Αν δεν υπάρξει ανανέωσή της, η εκεχειρία θα τερματιστεί στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

06:15 Ώρες αγωνίας, θα παραταθεί ή όχι η εκεχειρία;

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ και Ισραήλ, με το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει να είναι αν θα παραταθεί η εκεχειρία που λήγει στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε για ό,τι προηγήθηκε εδώ





Source link