Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ-Χαμάς: Από την Παρασκευή η απελευθέρωση των ομήρων, από την Πέμπτη η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα;

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η απελευθέρωση των ομήρων στο πλαίσιο μιας προσωρινής συμφωνίας εκεχειρίας με τους επικεφαλής της Χαμάς, που διοικούν τη Γάζα, δεν θα γίνει πριν από την Παρασκευή.

«Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας προχωρούν και συνεχίζονται διαρκώς»

Αυτό δήλωσε ο Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζάχι Χανέγκμπι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η έναρξη της απελευθέρωσης θα προχωρήσει σύμφωνα με την αρχική συμφωνία μεταξύ των πλευρών, και όχι πριν από την Παρασκευή», δήλωσε ο Χανέγκμπι.

Η κατάπαυση του πυρός αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη

Η Hamda Salhut του Al Jazeera αναφέρει ότι η κατάπαυση του πυρός εξακολουθεί να αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Πέμπτης, ακόμη και μετά την δήλωση του Ισραηλινού συμβούλου εθνικής ασφάλειας ότι η απελευθέρωση των ομήρων δεν θα ξεκινήσει «πριν από την Παρασκευή».

Σύμφωνα με τη Χαμάς και αξιωματούχους από το Ισραήλ και το Κατάρ, η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως την ώρα που θα ξεκινήσει η εκεχειρία.

Channel 12: Θα απελευθερώνονται τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι για έναν Ισραηλινό όμηρο

Σύμφωνα με το Channel 12, η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων θα γίνεται τμηματικά από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για κάθε μία από τις επόμενες τέσσερις ημέρες.



Source link