28 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η ένταξη των νέων μεταγραφών και η ενίσχυση στην άμυνα που πλησιάζει


Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στην ένταξη των Μαρτίνς και Ναβάρο, περιμένει το ντεμπούτο των Όρτα και Τσικίνιο, ενώ κορυφώνει τις προσπάθειές του για δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας 2-1 του επικίνδυνου Άρη. Στο βασικό σχήμα που επέλεξε ο Κάρλος Καρβαλιάλ αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί από την αρχή οι δύο πρώτες χειμερινές μεταγραφές των ερυθρόλευκων.

Ο Φραν Ναβάρο έπαιξε στην κορυφή και ο Ζέλσον Μαρτίνς στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Οι δύο τους ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, μετά από το γέμισμα του Ροντινέι από τα αριστερά και έφτασε τα δύο γκολ στις έξι εμφανίσεις του.

Ο Ναβάρο δείχνει να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο Καρβαλιάλ τον εμπιστεύεται και μετά τις 7 Ιανουαρίου και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ισπανός επιθετικός δεν έχει αποχωρήσει από την βασική ενδεκάδα. Κόντρα στους κίτρινους, πέρα απ’ το γκολ, συνεισέφερε και μέσα και έξω από την περιοχή, κατεβαίνοντας συχνά στο γήπεδο, για να τραβήξει πάνω του παίκτες ή να βοηθήσει στην κυκλοφορία.

Με την επιστροφή του Ελ Κααμπί από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα έχει ενδιαφέρον η εσωτερική “μάχη” για τη θέση του βασικού φορ στην αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού.

Κομβικός ήταν και ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έπαιξε για πρώτη φορά απ’ το πρώτο λεπτό και κατάφερε να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του. Ο Μαρτίνς δουλεύει σκληρά στον Ρέντη και δείχνει πως θέλει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι στα πλάνα του Κάρλος Καρβαλάλ.

Οι ποιοτικές κινήσεις των Όρτα και Τσικίνιο

Οι δύο τελευταίες μεταγραφές των ερυθρόλευκων ήταν στον άξονα. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε με την Μπενφίκα και ο Τσικίνιο ήρθε στην Ελλάδα από τώρα, ενώ απέκτησε και με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα των Αντρέ Όρτα, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Πρόκειται για δύο πολύτιμες λύσεις στα χέρια του Κάρλος Καρβαλιάλ. Είναι δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όχι απλώς δίνουν περισσότερο βάθος στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά και την αναβαθμίζουν ποιοτικά στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άλλωστε, ο Πορτογάλος προπονητής έχει δείξει πως τού αρέσει να παίζει με τριάδα στη μεσαία γραμμή, έτσι η ενίσχυση ήταν αναγκαία.

Οι Πειραιώτες ενδέχεται να μην έχουν κλείσει ακόμη την ενίσχυσή τους στον άξονα, καθώς οι ερυθρόλευκοι φέρεται να έχουν καταθέσει δύο προσφορές στην Κορίνθιανς, για την περίπτωση του 20χρονου Αργεντινού μέσου, Φάουστο Βέρα. Οι Όρτα και Τσικίνιο, οι οποίοι ήταν στον πάγκο κόντρα στον Άρη, δεν αποκλείεται να κάνουν ντεμπούτο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (28/1, 19:30).

Η ενίσχυση στην άμυνα που έρχεται

Πλέον, στις τελευταίες μέρες του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού οι ερυθρόλευκοι έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου έχει αποδειχθεί πως οι Πειραιώτες “πονούν” και θέλουν να αποκτήσουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές. Φυσικά, στην κορυφή είναι το όνομα του Νταβίντ Κάρμο, με τις επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι Πορτογάλοι θεωρούν κλεισμένο από τον Ολυμπιακό τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος ωστόσο δεν έχει πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα. Τα ρεπορτάζ από τη χώρα της ιβηρικής αναφέρουν πως “αγκάθι” παραμένει το γεγονός ότι η Πόρτο δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του, με το όνομα του Κώστα Μανωλά να εμπλέκεται στην υπόθεση, ως αντί-Κάρμο.

Κοντά στους ερυθρόλευκους εμφανίζεται και ο Γκαστόν Ερνάντες. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί εδώ και καιρό την περίπτωση του 26χρονου Αργεντινού κεντρικού αμυντικού, όμως η οικονομική διαφορά με τη Σαν Λορέντζο αποτελούσε εμπόδιο. Σύμφωνα πάντως με τους Αργεντινούς, το χάσμα φαίνεται να γεφυρώθηκε, με τους ερυθρόλευκους να δίνουν 3,5 εκατομμύρια δολάρια για το 85%. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες ο Ερνάντες να είναι στη χώρα μας για να οριστικοποιηθεί με κάθε επισημότητα η μεταγραφή του.

Εσχάτως, το Tuttomercatoweb συνέδεσε τον Ολυμπιακό και με τον Γέρι Μίνα, με τους ερυθρόλευκους να κοιτάζουν παράλληλα και το μέλλον τους, με τον 20χρονο Νέλσον Άμπι να έχει έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει, ώστε να τεθεί επίσης στη διάθεση του Καρβαλιάλ.

Οι επόμενες ώρες και μέρες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να κορυφώνει τις κινήσεις του και να ενισχύεται στην άμυνά του, προκειμένου να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο, ώστε να παλέψει για το πρωτάθλημα και να καλύψει το χαμένο έδαφος.



Source link