Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επαφές Μητσοτάκη – Μόντι: Πώς η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει η «πύλη» της 5ης οικονομίας του κόσμου


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ινδού Πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου,διάρκειας 40 λεπτών.

Επαφές Μητσοτάκη – Μόντι: Πώς η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει η «πύλη» της 5ης οικονομίας του κόσμου
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, όπου επί τάπητος βρίσκεται η διεύρυνση και η εντατικοποίηση των δεσμών Ελλάδας – Ινδίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ινδία είναι η πέμπτη σε οικονομία αυτή τη στιγμή. Η συνεργασία στο εμπόριο, στην πράσινη ενέργεια, στην άμυνα, στις θαλάσσιες μεταφορές και στον Πολιτισμό αλλά και η συνεργασίας στη υψηλή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη είναι τομείς στους οποίους η Ινδίας αποτελεί ηγέτιδα δύναμη υπογραμμίζει στην ΕΡΤ η Μαρίνα Παπαδάκη σχετικά με την ατζέντα των συναντήσεων και τονίζει πως «ιδιαίτερη σημασία δίνει η ελληνική πλευρά και στις επενδύσεις, με τον κ. Μόντι να συνοδεύουν στη χώρα μας επτά Ινδοί επιχειρηματίες.

Ουσιαστικά η Ελλάδα επιθυμεί να θέσει σε τροχιά αναβάθμισης και στρατηγικής συνεργασίας τις σχέσεις της με την Ινδία, ήτοι την 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς και πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με πληθυσμό 1,4 δισ. και αφετέρου να αναδείξει τη χώρα μας σε πύλη της Ινδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται πως ο Ινδός Πρωθυπουργος πραγματοποιεί από το πρωί στην Αθήνα μία ιστορική η επίσκεψη, αφού είναι η πρώτη Πρωθυπουργού της Ινδίας στην Ελλάδα ύστερα από 40 χρόνια.

«Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον  Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα», αναφέρει σε μήνυμα του στο Twiter Ναρέντρα Μόντι κατά την άφιξή του στην Ελλάδα. Τον κ. Μόντι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο μήνυμα του ο κ. Μόντι αναφέρει επίσης ότι: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Νωρίτερα ο κ. Μόντι έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του απένειμε σε ειδική τελετή το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.





Source link